VYBERTE SI REGION

Ke konci jsem byl unavený, přiznal po Plzni béčkař Habusta

Olomouc /ROZHOVOR/ – Po dlouhé době dostal šanci v áčku Sigmy a počínal si jako zkušený borec. Dvaadvacetiletý defenzivní záložník Jakub Habusta se reprezentantů nezalekl a ve středu pole předvedl solidní výkon.

17.3.2016
SDÍLEJ:

Jakub HabustaAutor: DENÍK/Jiří Kopáč

Čím to bylo, že jste Plzeň tak snadno přehrávali?

Snažili jsme se hrát na nulu, ať hlavně nedostaneme gól. Naopak jsme věřili, že nějaký dáme. Poločas 1:0 byl pro nás suprový, ale bohužel jsme pak dostali smolný gól. Šancí na postup bylo dost, ale bohužel jsme je nedali. Takový je fotbal.

Nebyl jste nervózní?

Byl jsem rád, dozvěděl jsem se to den před zápasem, takže jsem se těšil. Neměl jsem žádné speciální pokyny, vím, co po mně trenér chce. Akorát škoda, že jsme nedotáhli k postupu. Ale hlavně ať to zvládneme v sobotu.

Nastupujete ve druhé lize. Jak velký to byl rozdíl?

Je to skok, ke konci jsem byl docela dost unavený. Ale dalo se to.

Autor: Michal Kvasnica

17.3.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Zámeckou zahradu ve Velkém Týnci provoněl guláš z kotlíku

Velký Týnec – Gulášem to v sobotu 23. července vonělo ve Velkém Týnci na Olomoucku. V obci nedaleko krajského města se konal už IX. ročník Pivních a gulášových slavností spojených s buchtobraním. Akce odstartovala v 11 hodin dopoledne, kdy se soutěžní týmy pustily do vaření.

Nablýskaní veteráni byli k vidění v Olomouci, pak se vydali na cestu přes Hanou

Olomouc – Vůně benzinu, ale taky prvorepubliková nálada zaplnila v sobotu dopoledne Smetanovy sady v Olomouci. Tamní Rudolfovu alej totiž obsadilo na 130 historických automobilů a motocyklů, startoval tam XIX. ročník Hanáckého okruhu, soutěže historických automobilů a motocyklů vyrobených do roku 1939. Po přehlídce se účastníci vydali na trať dopoledního závodu, směřovali na hrad Bouzov.

Tvarůžkovou ochutná každý, někdo jen jednou

Loštice – První tvarůžek si v Lošticích položili na chléb před 140 lety. Za tu dobu se kuchařky pokoušely upravit originální zrající sýr s typickým aroma na řadu způsobů a v obchodech je dnes k dostání v podobě pusinek, salátů či kremrolí. Nikdo se však za jeho éru nepokusil dodat na trh syreček v podobě letní chladivé pochoutky. Až letos a kde jinde, než v Lošticích. Odezva na tvarůžkovou zmrzlinu je dvojí – stejně jako na samotné tvarůžky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.