„Kdyby se Sigma zachránila, tak já jsem s ní byl domluvený na podmínkách. Nakonec jsem ale zůstal v Plzni, i když jsem měl i jiné nabídky," vysvětloval Roman Hubník.

Na minulé ročníky fotbalové školy jste do Olomouce jezdil přímo z Německa, jelikož jste byl hráčem Herthy. Tentokrát jste dorazil z Rakouska, kde jste byl s Plzní na soustředění. Bylo to opět celkem narychlo?

Bylo to tak, protože jsme v sobotu končili soustředění zápasem s Ingolstadtem. Končili jsme po šesté hodině, takže já jsem se musel přesunout do Plzně, vzít auto a ještě v noci jsem přijel do Olomouce, abych tady stihl nedělní dopolední trénink.

Jak jste si užil trénink s malými talenty?Čtvrtý ročník Fotbalové školy Romana a Michala Hubníka

Je tady sto deset dětí a určitě je to velice náročné po té organizační stránce. Já si ale myslím, že to zvládají perfektně. Vyšlo nám i počasí, takže spokojenost.

Letos se pořádá jenom jeden turnus, ale přesto je olomoucký fotbalový kemp stále největším v republice. Máte z toho radost?

Určitě ano. Hlavně tomu dopomáhá tenhle areál, což je základ. Spolupráce se Sigmou a spolupráce s NH hotelem tomu strašně moc přispívá. Jsem rád, že to tady všechno tak klape a hlavně děti, že jsou spokojeny.

Už jste mluvil o rychlém přesunu ze soustředění v Rakousku. Poslední zápas se vám povedl, proti Ingolstadtu jste se zapsal do střelecké listiny. Zatím tedy v Plzni asi nemusejí litovat, že vám prodloužili smlouvu.

(usmívá se). Byl to můj druhý devadesátiminutový zápas v přípravě a srovnal jsem hlavou na 2:2, takže jsem se konečně trefil. V pátek hrajeme český Superpohár se Spartou a uvidíme, jak to tam dopadne.

V Plzni jsou lační po trofejích. Asi by bylo příjemné uspět hned na začátku sezony, že?

Jak Sparta, tak Plzeň si dává ty nejvyšší cíle. My budeme chtít konečně nějaký pohár. Doufám, že ho ze Sparty odvezeme.

V nové sezoně se už nebudete utkávat s olomouckou Sigmou. Co jste říkal na její sestup z ligy po třiceti letech?

Byla to rána. My jsme hráli v posledním kole na Bohemce a Sigma v Liberci. Kdyby Plzeň nebo Olomouc vyhrála, tak se Sigma zachránila. O to to mrzelo víc. Já pevně věřím, že Olomouc bude za rok zase zpátky v první lize. Určitě tam patří, už jenom proto, že je tady ten nádherný stadion. Sigma jako dlouholetý prvoligový tým by tam měla být.

V době, kdy končila uplynulá sezona, se nahlas hovořilo o tom, že kdyby se Sigma zachránila, tak byste se do Olomouce vrátil. Jak moc to bylo reálné?

Bylo to reálné, protože kdyby se Sigma zachránila, tak já jsem s ní byl domluvený na podmínkách, takže tam to skutečně záleželo jenom na záchraně Olomouce. Takže ten návrat byl hodně blízko.

Na druhou stranu asi nelitujete, že jste si prodloužil angažmá v ambiciózní Plzni, že?

Jak už jsem říkal, Plzeň si dává ty nejvyšší cíle. Když nastala ta varianta, že Olomouc sestoupila, tak i když jsem nějaké nabídky měl, tak jsem zůstal v Plzni, kde jsem odehrál pár zápasů i v Lize mistrů. Skončili jsme druzí v lize a v poháru, takže na druhou stranu spokojenost.

Pokud by za rok byla Sigma zpátky v lize a vy jste odcházel z Plzně, tak by se mohl zrealizovat ten zmiňovaný letošní scénář?

Rok je dlouhá doba a může se stát cokoliv. Já se od jisté doby řídím hesla „nikdy neříkej nikdy". Všechno se to bude odvíjet až v průběhu sezony.