O náboj bude postaráno, MFK totiž od minulého týdne vede starý známý Leoš Kalvoda.

Vzhledem k tomu, že sigmáci již od minulé středy mají jistý postup, zní úkol pro kouče Hanáků Václava Jílka jasně: najít do zbývajících čtyř utkání soutěže svým svěřencům řádnou motivaci.

„Kluci dostali poměrně dlouhé volno. Měli jsme tři dny na přípravu, ale nemyslím si, že by to měl být nějaký velký problém, že by hráči neměli být hladoví po úspěchu. Pořád máme motivaci v podobě prvního místa, které bychom chtěli potvrdit," je si vědom olomoucký lodivod.

Dovolit si může luxus v podobě otestování méně vytěžovaných hráčů. „Vyzkoušíme nějaké alternace," potvrzuje Jílek, pro nějž může být pikantní souboj proti svému protějšku.

Brankář Sigmy Miloš Buchta (v popředí)
Postupem snad přitáhneme nějakého zájemce o Sigmu, věří Buchta

Předloni vrátil Olomouci první ligu

Na lavičku Frýdku se totiž opět postavil Leoš Kalvoda, jehož v říjnu 2015 v Olomouci střídal právě Jílek. Zkušený 59letý kormidelník se tak po roce a půl objeví na Andrově stadionu, kam předloni vrátil nejvyšší soutěž.

„Víme, že tam přišel Leoš, který zná naše hráče, asi budou mít vyšší motivaci. Navíc nezvládli tříbodově to domácí utkání se Sokolovem, stále jsou namočení v pásmu sestupu. Z tohoto pohledu nás nečeká nic jednoduchého," uzavírá Jílek.

Kouč Kalvoda metá kotouly na oslavu návratu Sigmy do 1. ligy
VIDEO: Comeback!!! Jak kouč Sigmy Kalvoda metal postupové kotouly
Leoš Kalvoda jako zkušený olomoucký záložník
Trenér Kalvoda slaví sedmapadesát. Zahrál si i ve filmu, podívejte se