Nejen, že prohrál s týmem, který v létě opustil, aby pomohl vrátit lesk domovské Olomouci, ale navíc ho jeho současní svěřenci naštvali výkonem.

„Pořád děláme hrozně jednoduché chyby. Stále o tom mluvíme, pracujeme na tom, ale stejně se to opakuje," láteřil kouč.

Trenére, co rozhodlo o vítězství Znojma?
Znojmo bylo efektivnější. Nám chyběla bojovnost v dohrání situací. Nedovedu si to vysvětlit, protože na tréninku to děláme pořád. V zápase se to ale nepromítá. Rozhoduje se ve vápnech a tam to nezvládáme. Znojmo hrálo tak, jak se o body hraje. Chodili do všech soubojů a nenechalo nás nic dohrát. My bohužel, a to už se táhne z minulé sezony, chceme hrát fotbal bez důrazu a agresivity. Takhle hrát dál nejde.

Co s tím?
Musíme pracovat. Nic jiného nám nezbývá. Do druhé ligy těžko ještě přivedeme nějaké výrazné posily, takže musíme pracovat s tím, co máme. Náš cíl byl a je návrat do první ligy, pokud se ale budeme pohybovat takovým směrem, tak nemáme šanci se tam vrátit.

Překvapuje vás, jak hráči, na které jste vsadil, nestačí?
Neřekl bych, že nestačí. Nemůžu říct, že by byli špatní fotbalisté. Ale ten herní projev je prostě špatný. Pracujeme na tom měsíc a půl, ale zaráží mě, že pořád děláme hrozně jednoduché chyby. Stále o tom mluvíme, pracujeme na tom, ale stejně se to opakuje.

Znovu jste udělal řadu změn v sestavě. Proč chytal Reichl?
Nemůžu říct, že by Blaha udělal nějakou vyloženě chybu, ale protože dostal za tři zápasy pět gólů, tak jsme museli něco změnit. Byla to spíš taková psychologická změna. Reichl udělal v poslední chybě minelu, která mu nepomůže, ale jinak to odchytal v pořádku. Dvě branky chytil. Není to v gólmanech, je to v mužstvu.

A další změny?
Některé změny byly vynucené, třeba Varadi místo Vašíčka. Taky jsem vsadil na Honzu Rajnocha, který je zkušený. Martin Šindelář hrál proto, že tam mají velmi kreativního Oklešťka a myslel jsem si, že by na něho mohl platit. Tohle bohužel moc nevyšlo.

Brzy jste také střídal Zahradníčka a Škerleho.
U Zahradníčka to bylo kvůli výkonu, Aleš Škerle dostal koňara a nemohl pokračovat.

V závěru zápasu hlasitě protestovali fanoušci. Co tomu říkáte?
Chápu, že si to představovali úplně jinak. Můžu jim jen poděkovat, že přišli a až do konce zápasu nás povzbuzovali. Hráči jim to musejí vrátit výkony. Mluví se mi o tom těžko, protože i já jsem si to představoval jinak. Bohužel to, co jsem předpovídal, že se stane, když nebudeme bojovat na sto procent, se děje.