Hned dva domácí fotbalisté si potom při vysokém výsledku 9:1 připsali hattrick, když po třech gólech zaznamenali jarní kanonýr Petr Navrátil a společně s ním byl tentokrát střelecky při chuti i David Macura.

Úvod utkání přesto nenasvědčoval tomu, že by si měli hosté odvést ze hřiště favorita takový debakl. Dlouhé minuty předváděli hráči z Olomoucka aktivní fotbal a příliš je nerozhodil ani rychle inkasovaný gól, kdy si Šatný srazil míč do vlastní sítě.

V 16. minutě navíc Jeseník přidal druhou trefu, když se po akci Woitka poprvé v zápase prosadil Petr Navrátil. Záhy ale hosté dokázali snížit, po rohovém kopu kontroval zblízka Petr Máčala.

Ještě do přestávky pak vrátil domácím fotbalistům dvougólový náskok opět Petr Navrátil, který po faulu na Vavrače proměnil penaltu – 3:1.

Na začátku druhého poločasu Navrátil poslal přihrávku na Macuru, který svůj výlet z obrany zakončil čtvrtým gólem. Potom předvedl krásný průnik Hanzlík a rychlé sólo přetavil v brankovou přihrávkou na Navrátila, jenž tak dokonal hattrick.

V 61. minutě už to bylo 6:1, když nejhezčí branku zápasu vstřelil Macura. Ten se uvolnil do prostoru a z dobrých pětadvaceti metrů vymetl šibenici dolanské branky.

Půlhodinu před koncem tak byli hosté definitivně zlomeni a Jeseník zvolnil tempo. Pastucha ukázal dva dobré zákroky a při jedné vydařené střele soupeře ho zachránilo břevno.

Zato jeseničtí kanonýři byli přesnější: střídající Kysela utekl po křídle, našel Plháka, který svůj výborný výkon korunoval sedmou brankou.

V 80. minutě Glac založil další křídelní akci a Plhák přesným centrem vyzval Macuru k hattricku. Skóre pak uzavřel pět minut před koncem Woitek.

„Byl to takový den otevřených obran, jen s tím rozdílem, že my jsme své šance proměňovali a soupeř nikoliv," prozradil úvodem k divokému výsledku trenér Jeseníku Aleš Salva.

„Dolany nepřijely betonovat a hrály s námi otevřenou partii a pokud byly v kontaktu jednoho dvou gólů, byly určitě nepříjemným soupeřem, hosté dali i břevno, několikrát nás musel podržet brankář. Zápas se definitivně zlomil, když jsme dali na čtyři jedna," říká dále Aleš Salva.

„Pro hosty je konečné skóre možná trochu kruté, ale na druhou stranu i milosrdné, protože i naši kluci stačili zahodit spoustu dalších šanci, opravdu to dnes mohlo být třeba šestnáct sedm, byl to dost otevřený fotbal," dodal s úsměvem jesenický kouč.

FK Jeseník – FC Dolany 9:1 (3:1)

Branky: 6. vlastní (Šatný), 16., 27. (pen.) a 60. Navrátil, 48., 69. a 81. Macura, 61. Plhák, 88. Woitek – 20. Máčala. Rozhodčí: Bartuněk – Běhal, Adamec. ŽK: Holásek, Liška. Diváci: 250.

Jeseník: Pastucha – Novák (75. Mráz), Karakasidis, Macura, Vavrač (70. Daniel) – Mlynář, Hanzlík, Plhák – Woitek, Bříza (65. Kysela), Navrátil (78. P. Glac). Trenér: Aleš Salva.

Dolany: Chlanda – Šatný (32. Pekař), Kubeček, Bergmann, Vrána, Holásek, Liška, Bednář, Katsumasa, Máčala, Jíša. Trenér: Petr Máčala.