Jenže Jablonec, to je další těžký soupeř. Jasně to ukázal především ve čtvrtečním zápase Evropské ligy proti Betisu Sevilla. I přes porážku 1:2 zanechal velmi dobrý dojem.

„Jablonec jsme viděli i v jiných zápasech. Respektujeme jeho sílu, ale stejně ho chceme doma porazit. Jeho výkon nás nepostrašil. Věděli jsme, že kvalitu má," pousmál se kouč Sigmy Martin Kotůlek.

Důležité bude, zda Severočeši dokážou výkon z evropské půdy zopakovat v Olomouci.

„Sám jsem zvědavý, jestli se nám to podaří. Chtěli bychom takové výkony předvádět opakovaně jako třeba Plzeň," zasnil se kouč Jablonce Roman Skuhravý.

„Respektujeme ale i to, do jaké formy se dostává Olomouc," dodal.

Hanáci po rozpačitém začátku sezony začínají zvedat hlavu. Především naposledy v Mladé Boleslavi Sigma naznačila, že už je schopná potrápit nejsilnější týmy v lize. Soupeře přehrávala v podstatě po celé utkání a jen smůla v poslední minutě ji připravila o vítězství.

„Myslím, že na hře bylo vidět, že se zvedáme. Je potřeba to zvládnout i bodově, nejen herně," poznamenal však trefně kouč Kotůlek.

Jeho tým v týdnu zvládl postup do třetího kola poháru přes třetiligové Mikulovice, byť se to neobešlo bez komplikací. Výhru 2:1 trefil až v úplném závěru střetnutí střídající Ivan Lietava.

Sestavy?

„Pohárový zápas mi ukázal ještě jednu variantu složení sestavy. Rozhodnutý ještě nejsem, ale je možné, že oproti předchozím zápasům uděláme nějakou změnu," řekl Kotůlek.

Příliš pravděpodobné to ale není. Záložní trojice ve složení Pospíšil – Šindelář – Karaš fungovala dobře, stejně jako se osvědčilo zařazení Javůrka na levý kraj obrany.

Ani Jablonec nejspíš moc změn v sestavě dělat nebude. Šíře a kvalita jeho kádru nejsou takové jako u Plzně, takže větší změny v sestavě nepřipadají v úvahu. Roli by neměla hrát ani únava.

„My jsme sice měli o den víc času na regeneraci, ale dva dny by měly hráčům stačit," neočekává ani Kotůlek v sestavě nedělního soupeře rozsáhlé přesuny.

Podobně hovoří i útočník Jablonce Michal Hubník. Dlouholetá opora Sigmy bude hrát na Andrově stadionu za hostující tým po dlouhých devíti letech.

„Zápas s Betisem nám spíš pomůže v oblasti sebevědomí, protože ani my jsme nezačali ligu úplně ideálně. Teď jsme si dokázali, že můžeme hrát s každým," řekl Hubník.

V minulém ligovém kole remizoval Jablonec doma se Znojmem 5:5. A hodně gólů zatím padá i v zápasech Sigmy.

„Je to tím, že chceme hrát dopředu. Jablonec je v tomhle podobný tým jako my. Pro diváky jsou takové zápasy určitě zajímavější, než když to skončí 0:0," řekl Kotůlek.

Budou góly padat i v neděli na Hané?