Svěřenci kouče Oldřicha Machaly tak i nadále zůstávájí na předposlední pozici. Hůře je na tom jen Břeclav.

Horší začátek si HFK představit nemohl. Už ve druhé minutě se po dlouhém nákopu dostal k míči Vávra, který přiťukl Krškovi, a ten s trochou štěstí dostal balon za Muchova záda.

Holice se nestihla z rychlého gólu ani vzpamatovat a už prohrávala 0:2, když rychlý protiútok vyřešil Hanuš ideální přihrávkou na Vávru, který si bez problémů s nabídnutou šancí poradil.

Aby toho nebylo málo, tak na třígólový rozdíl zvyšoval druhou trefou v utkání Krška, který si ve vápně narazil s Nevřalou a překonal Muchu.

Podle trenéra Holice Oldřicha Machaly se v prvních patnácti minutách opakovaly neustále ty samé chyby a přišel tak trojnásobný trest. „Byly to jednoduché tři nákopy do vápna, které jsme nezvládli. Takové tři situace, které by obrana měla zvládnout a nejsou těžké, protože tam nebylo žádné obcházení, nebyla tam žádná složitá kombinace. Prohráli jsme souboje a soupeř nám z toho dal branky," podotkl.

Naději dal HFK záložník Šteigl, který po navedení na střed hřiště vyslal povedenou střelu znamenající snížení na 1:3. Ještě před koncem prvního poločasu to mohlo být jen o gól, nicméně Pyclík, který se po pěkné individuální akci řítil sám na gólmana Líšně, si se skvělou příležitostí neporadil.

Po poločase si brňenský tým vzal třígólové vedení zpět. Fall pustil centr do vápna na kapitána Čampu, který zamířil přesně k tyči. Ačkoliv obě mužstva měla ještě velké příležitosti, skóre už se neměnilo.

Kouč Machala spokojený být nemohl, byť po snížení ještě viděl naději na zvrat.

„V osmnácté minutě jsme dali na 3:1 a to utkání se dalo dohrát daleko lépe, protože před koncem první půle jsme šli sami na bránu. Kdybychom snížili na rozdíl jednoho gólu, tak se s tím zápasem ještě dalo něco udělat. I ve druhé půli jsme měli dvě příležitosti k tomu, abychom vstřelili branku, bohužel jsme ji ale nevstřelili a domácí následně dali čtvrtý gól. Vyhráli zaslouženě," uznal hostující trenér.

V dalším kole přivítá Holice v sobotu dopoledne na domácím hřišti béčko Zlína.

SK Líšeň – 1.HFK Olomouc 4:1 (3:1)

Branky: 2. a 17. Krška, 5. Vávra, 61. Čampa – 18. Šteigl. Rozhodčí: Ondráš – Nejezchleb, Vostrejž. ŽK: Bořil. Diváků: 150.

Líšeň: Zrzavý – Král, Čampa, Nevřala, Zezula – Krška (80. Milotínský), Buchta, Malík, Fall, Hanuš (89. Ovsepjan) – Vávra. Trenér: Josef Mazura.

HFK: Mucha – Grézl, Petrić, Kotouč, Přikryl – Pyclík (68. Fočić), Kostorek (83. Marek), Buček, Heinz, Šteigl – Pezzotti (62. Bořil). Trenér: Oldřich Machala.

Autor: Tomáš Macák