Mladé ševce měla Holice v tabulce na dohled a k zisku tří bodů stačilo domácím pouhých devět minut, ve kterých vstřelili rozhodující dva góly.

První trefa přišla už ve třetí minutě. Šteigl využil toho, že se k němu po rohovém kopu odrazil míč a na přední tyči pouze doklepl míč do sítě brankáře Dostála.

Jen o chvilku později převedl Horka dobrou individuální akci, kterou završil přesnou přihrávkou na nabíhajícího Žáka, který už neměl problém zkušeně překonat gólmana hostů.

„Takový je fotbal. Někdy to vyjde na konci, někdy na začátku,“ řekl k bleskovému startu trenér Holice Vlastimil Palička. Po divokém začátku nebezpečných situací na nějakou chvíli ubylo.

Pak ale bylo horko na obou stranách. Nejprve kapitán Zlína Blanař z přímého kopu jen o kousek minul bránu, za domácí se pak sami na Dostála řítili Pyclík a Žák.

Prvně jmenovaný ale nevyřešil situaci nejlépe a místo gólu si Holice mohla připsat jen další roh.

Po změně stran mohli domácí hned několikrát Zlín definitivně zlomit. Produktivita ale selhávala, a Zlín tak zákonitě trestal. Kontaktní branku vstřelil po dorážce Martin Blanař.

Následně opět přišly příležitosti HFK, které ovšem znovu zůstaly neproměněné, a domácí pak tedy museli s hrůzou v očích sledovat, jak střela zlínského Mlýnka jen těšně míjí levou tyč Muchovy brány.

Holičtí gól nedostali a vyvarovali se tak katastrofě, kterou by remíza v závěru boje o záchranu dozajista byla.

„Zaslouženě jsme dovedli utkání do vítězného konce,“ řekl Palička.

Rychlé vedení 2:0 mohlo být trochu zrádné, což potvrdil i samotný trenér HFK.

„V hlavách hráčů se to projevilo, ovšem po chvíli jsme se z toho lehkého uspokojení dostali. I když jsme obdrželi gól, tak máme tři body, které jsme potřebovali,“ oddechl si lodivod Holice.

HFK mohla proti Zlínu doplatit na špatnou produktivitu.

„Kdybychom ale v každém zápase vstřelili dva góly, tak by nám to, při naší dobře organizované hře, na body stačilo,“ ví Vlastimil Palička.

Další týden cestuje Holice do ostravské části Petřkovice, kde odehraje předposlední kolo Moravskoslezské fotbalové ligy. Momentálně se sice HFK nachází na patnácté – sestupové pozici, ovšem ztrácí pouhý bod hned na tři týmy před ním.

Body ale naneštěstí pro holický klub sbírají pravidelně i právě její přímí konkurenti. Například Líšeň překvapivě vyhrála 4:2 na půdě sedmého Velkého Meziříčí.

„Takovéto výsledky svádí k určitým úvahám, ale je to fotbal,“ poznamenal Palička.

„Možná trochu překvapivě nás těch patnáct jarních bodů nekatapultovalo výše, ale my uděláme všechno proto, abychom to v posledních dvou zápasech zvládli. A jsem přesvědčený, že to také zvládneme,“ uzavřel kouč Holice.

1. HFK Olomouc – FC Fastav Zlín B 2:1 (2:0)

Branky: 3. Šteigl, 9. Žák – 65. Blanař. Rozhodčí: Cieslar – Bureš, Kontoršikov. ŽK: Rýdel – Vašulka. Diváků: 113.

HFK: Mucha – Vedral, Buček, Horka, Pyclík (71. Nekuda), Šteigl (76. Weinlich), Kováč (87. Langer), Rýdel, Žák, Přikryl, Řehák. Trenér: Vlastimil Palička.
Zlín: Dostál – Michálek, Tkadlec (77. Vičánek), Stuchlík (60. Gettler), Blanař, Žůrek, Chwaszcz, Petřík, Vašulka, Tkadlec, Mlýnek M. (67. Mlýnek V.). Trenér: Jan Jelínek.

TOMÁŠ MACÁK