„Je to obrovské zklamání, neberu ani ten bod, nemám z toho dobrý pocit," nezastíral po zápase domácí trenér Jiří Derco.

Hosté sice měli na dosah vítězství, remízu ale brali. „Bod je nakonec dobrý, ale lépe by se dívalo na tři," pousmál se trenér Mikulovic Antonín Mura.

Oba týmy nastoupily bez několika opor. Na domácí straně chyběli zranění Lešňovský, Bednář a Korčián, hostům zase v základu scházeli Lokša, Vaclík, Navrátil a Thiago Silveira, který naskočil až v závěru zápasu. Podle úvodních minut hry to na šestigólový zápas zdaleka nevypadalo. Holice sice měla územní převahu, jenže ne a ne si vypracovat výraznější šanci.

Až ve 25. minutě byl domácí forvard Žondra ve výborné pozici na malém vápně, jenže nakonec vystřelil nad břevno. A tak se dočkali vedoucího gólu hosté, když Tomáš Kazár z přímého kopu zakroutil levačkou nádherně míč do holické sítě.

Mikulovice rázem ožily a vytvářely si další šance, jenže Dohnálek pálil z voleje mimo. Hosty to však nemuselo mrzet, protože záhy Krčmařík snadno obešel Dadáka a odcentroval přímo na hlavu Švrčka, který neměl se zakončením žádné potíže. Poločas snů ze strany Mikulovic uzavřel Ficek jedovkou, která jen těsně minula cíl.

Domácí trenér o poločase stáhl ze hry dva matadory Heinze a Dadáka. „První poločas byl z naší katastrofální. Bylo tam selhání našich nejzkušenějších hráčů a z toho jsem hodně zklamaný. Musíme z toho vyvodit nějaké důsledky, takhle to nejde dál," konstatoval trenér HFK.

Holice měla šanci na snížení stavu hned v 57. minutě, kdy Hlavica centroval a na míč si ve vápně sáhl Kuděla, z čehož rezultovala penalta. Jenže Matyska skvělého Karabinu ani nadvakrát nepřekonal.

Důležitý moment přišel v 70. minutě, kdy Hromek našel ve vápně zapomenutého Žondru, který snížil na 1:2. Hosté reklamovali ofsajd, jenže marně. Domácí pak soupeře zatlačili, jenže v 85. minutě se k velkému sólu nadechl střídající Woitek, který dloubáčkem překonal Arbeita a nádherným způsobem tak Mikulovicím vrátil dvougólový náskok. V tu chvíli se zdálo, že je rozhodnuto, jenže Holice drtivým finišem dokázala získat alespoň bod.

Nejprve se míč odrazil na kopačku střídajícího Bučka, který nekompromisní ranou snížil na 2:3, a následně si na centr Šuby naskočil Žondra a uzavřel divokou přestřelku vyrovnávacím gólem.

„Povedla se nám střídání a kluci k tomu přistoupili zodpovědně. Jejich dravost dnes na soupeře stačila, protože Mikulovice hrály jednoduše a nic nevymýšlely, což na nás v prvním poločase stačilo," uvedl trenér Jiří Derco, jehož svěřence čeká hned ve středu další domácí souboj, tentokrát se Slováckem B.

„Remíza je nakonec asi zasloužená, protože jsme chybovali a nechali jsme je jezdit po krajích. Takové centry tam nesmějí přijít. Jeden gól jsme jim darovali, když náš hráč namazal na střelu soupeři a mám obavu, že ten první gól byl z ofsajdu, na to se ale nemůžeme vymlouvat," hodnotil zápas mikulovický trenér Antonín Mura.

Mikulovice v letošní sezoně MSFL dokázaly s Holicí získat čtyři body, což se dá považovat za velké překvapení. „Je to pro nás příjemné, ale naše manko je v trénovanosti, protože si nemůžeme dovolit pětkrát v týdnu jezdit tam k nám. Holice nás v závěru přehrála po kondiční stránce. Ale aspoň se mančaft přesvědčil, že jde hrát s každým," uzavřel hodnocení trenér Mura, jehož mužstvo čeká další výlet na Hanou již ve středu, kdy se představí na půdě Sigmy Olomouc B.

1. HFK Olomouc – FC Mikulovice 3:3 (0:2)

Branky: 70. a 89. Žondra, 87. Buček – 29. Kazár, 38. Švrček, 85. Woitek. Rozhodčí: Priesol – Trávníček, Horák. ŽK: Heinz, Matyska – Besta. Diváků: 251.

HFK: Arbeit – Matyska, Lukášek, Kršák (79. Šuba), Dadák (46. Hlavica) – Stehlík, Hromek, Bernard (86. Buček), Tögel (68. Štěpánek) – Heinz (46. Dupkala), Žondra. Trenér: Jiří Derco.

Mikulovice: Karabina – Pomp, Kuděla, Švrček, Švancer – Krčmařík, Ficek (81. Šustr), Eršil, Kazár (71. Woitek) – Besta (90. Thiago Silveira), Dohnal. Trenér: Antonín Mura.