„Hned na začátek sezony jsme dostali pořádnou facku. Někteří si asi mysleli, že to půjde samo. Hráči nevzali v potaz, že už skončilo přípravné období a soupeř nás svým důrazem přehrál," zlobil se staronový holický kouč.

O vítězi zápasu se rozhodlo už v první půli. Ve 14. minutě otevřel skóre střelou zpoza pokutového území Ondřej Šuranský. Vzápětí mohl vyrovnat Kostorek, ale jeho dorážka z osmi metrů letěla nad bránu.

„Tady jsme měli dát na 1:1 a byl by to úplně jiný zápas," uvědomoval si Derco.

Jeho tým totiž před koncem první půle ještě dvakrát inkasoval a bylo prakticky po zápase. O oba góly se po chybách hostů postaral Marek Vavruša.

„Soupeř nás ztrestal po individuálních chybách na stranách. Chtěli jsme hrát jednoduše, ale místo toho jsme soupeři umožnili snadno skórovat," kritizoval se Derco.

Ve druhé půli už Otrokovice zápas v pohodě dohrávaly a mohly přidat i další góly. Ten nakonec přišel už jen jeden, když muž zápasu Vavruša připravil čtvrtou branku pro Elšíka.

První zápas nové sezony tak Holici přinesl debakl 0:4.

„Je to sice jen začátek, ale právě start soutěže je hodně důležitý. Hned na začátku jsme minus tři body a navíc se skóre 0:4. Musíme se z toho oklepat," burcuje trenér Holice, který se k áčku vrátil po více než roce.

Podle něj hráči nedali do prvního utkání sezony všechno.

„U některých nastalo uspokojení. Každý si musí sáhnout do svědomí, jestli udělal pro výsledek maximum. Nechci se vymlouvat, že máme mladé mužstvo. Už jsou to dospělí chlapi," nehledal alibi Derco.

Možnost napravit výbuch v Otrokovicích má Holice v sobotu proti Hulínu.

„Je důležité zachytit začátek a čekají nás teď dva těžké zápasy. Doma máme zkušený Hulín a pak jedeme na Sigmu. Je potřeba odstranit chyby a hráči musí výrazně změnit přístup," vzkázal svým svěřencům trenér Holice.

FC Viktoria Otrokovice – 1. HFK Olomouc 4:0 (3:0)

Branky: 14. Šuranský, 38. a 40. Vavruša, 72. Elšík. Rozhodčí: Hájek – Sedláček, Hanáková. ŽK: Šuranský, Jasenský – Přikryl, Bernard, Horka. Diváků: 195.

Otrokovice: Balážik – Vavruša, Zábojoník (28. Němec), Juráň, Šuranský – Jasenský, Elšík, Dekleva, Višněvský, Hradil – Mlýnek. Trenér: Marek Sedlák.

HFK: Mucha – Horka, Krumpolc (52. Bořil), Přikryl, Řehák – Bernard, Buček (29. Pezzotti), Kostorek, Rýdel, Marek – Pyclík. Trenér: Jiří Derco.

Ondřej Kašlík