„Čeká nás tam ale těžké utkání," hlásí Oldřich Machala, trenér Holice.

Vlašim v minulém ročníku druhé ligy obsadila desáté místo. V současné sezoně ale zatím nebodovala. Nejprve nestačila na Viktorii Žižkov a minulý týden prohrála jednoznačně 3:0 na hřišti Čáslavi.

„Domácí budou chtít nepříznivou sérii určitě zlomit, takže je jasné, že pro nás to bude nepříjemné. Soupeř je kvalitní. Ale rozhodně tam nejedeme předem poraženi. Chceme opět bodovat," řekl holický kouč Machala.

„Vlašim jsme viděli na DVD a je to dobrý soupeř. Má tam hodně hráčů ze Sparty, protože tam trénuje Martin Frýdek," připomněl.

Z hráčského kádru Vlašimi mají ligové zkušenosti, a tudíž i trochu známější jméno záložník Milan Zachariáš (Slavia, Blšany, Ústí nad Labem) a Radim Nečas (Slavia, Mladá Boleslav, Slovácko). Nejvýraznější postavou středočeského týmu je ale bezesporu bývalý reprezentant a vicemistr Evropy z roku 1996 na lavičce.

„Musíme na prohry zapomenout, zkoncentrovat se a jít do zápasu s čistou hlavou. Doufám, že si kluci budou na hřišti věřit, protrhnou střeleckou smůlu a zápas zvládnou," má jasno vlašimský kouč.

Jeho svěřenci zatím nedokázali v novém ročníku skórovat.

„Pořád se do šancí dostáváme, teď to chce klid v koncovce i trochu štěstí," myslí si Frýdek, který se musí vyrovnat s řadou absencí kvůli zraněním.

„Jsme na tom zdravotně hodně špatně a trénujeme ve dvanácti třinácti lidech," posteskl si kouč, jemuž chybí zraněný Matějka, Kucalas má z Čáslavi pohmožděné rameno, Starý natažený sval, Mošna si při zápase na farmě ve Vyšehradu vyvrtnul kotník a Matoušek bude připraven jen na lavičce," vyjmenoval Frýdek členy svého lazaretu.

I z toho důvodu prosí fanoušky, aby byli k jeho mužstvu shovívaví.

„Požádal bych fanoušky, že pokud se klukům nepovede něco na začátku, aby jim nenadávali a nedostávali je ještě pod větší tlak," a slibuje: „Kluci na hřišti nechají všechno, budou bojovat a věřím, že společně dokráčíme k výhře."

Utkání mezi domácím FC Griffin Vlašim a 1. HFK Olomouc se hraje v sobotu od 17 hodin.