Naposledy v sobotu HFK doma remizoval se Sokolovem 1:1. Což před sérii těžký zápasů v pořadí Příbram, Bohemians a Opava není moc dobrý výsledek.

„Dostáváme strašně laciné góly,“ posteskl si kapitán Ivo Lošťák.

HFK už potřeboval naplno bodovat, ale proti Sokolovu to zase nevyšlo. Proč ?
Celý týden jsme se poctivě chystali hlavně na to, abychom nedostali gól. A to se nám zase nepodařilo. V podstatě z ojedinělé šance jsme dostali gól. To se nám teď stává často. Chtěli jsme zápas za každou cenu zvrátit. Podařilo se nám vyrovnat, škoda že jsme ještě nedali vítězný gól.

Zdálo se, že Holice začala pořádně hrát až po obdržené brance. Nebylo to zbytečně pozdě ?
My jsme chtěli hrát aktivně, vletět na soupeře presinkem. Což se nám nepodařilo. Bylo na nás vidět, že máme v hlavách hlavně to, abychom neinkasovali. Aktivně jsme začali hrát až ve druhém poločase.

Nastoupit pro zranění nemohli záložníci Spáčil a Ševela, tedy opory týmu. Chyběli hodně?
Určitě chyběli. Hlavně v domácích zápasech, kdy k nám přijedou týmy bránit a my potřebujeme tvořit. Jejich zkušenosti nám chyběly. Hlavně Míša Spáčil, jeho centry a průniky po pravé straně. To se nám po celý zápas nedařilo. Ke hře po stranách jsme se za celý zápas nedostali. Chtěli jsme hrát aktivně, moc jsme se k tomu nedostali, zaplať pánbůh za to, že jsme alespoň vyrovnali.

Šest zápasů je HFK bez vítězství. Dá se hovořit o krizi?
My jsme spíše v krizi výsledkové, ani ne tak herní. Dostáváme strašně laciné góly, hlavně ze standardních situací, což se nám dřív vůbec nestávalo. Na tom jsme zapracovali. Nedáváme šance. A musíme hrát vzadu na nulu. Takový zápas, jako byl proti Sokolovu, musíme vyhrávat 1:0.