Fotbalisté 1. HFK Olomouc přezimují na šestém místě tabulky 2. ligy

Klub z předměstí Olomouce potvrdil, že patří mezi nadprůměrné týmy ve 2. lize. A k tomu přidal historický úspěch v Poháru ČMFS. V tom Holice vyřadila Teplice a postoupila do čtvrtfinále.

HFK měl trošku vlažnější vstup do sezony, ale pak se rozjel k výborným výkonům. Doma porazil Slovácko, Příbram i Opavu, týmy z prvních třech příček tabulky a žhavé postupové kandidáty. „V úvodu sezony jsme dostávali strašně moc branek. To se zlepšilo, když jsme se vrátili k poctivé defenzivě, která nás v posledních sezonách vždy zdobila,“ řekl trenér HFK Leoš Kalvoda.

Holice se dokázala vypořádat i s tím, že před sezonou odešel do Sigmy záložník Tomáš Kazár, tahoun ofenzivy HFK. Větší herní příležitost tak dostal útočník David Korčián a důvěru kouče Kalvody splatil pěti brankami. Stejný počet gólů nastřílel na podzim i holický kanonýr Miloš Kropáček, který se vrátil zpět do formy po dlouhém zranění kolena.

S úvodními 15 koly sezony mohou být v klubu spokojeni. „Splnili jsme cíl být do šestého místa, takže spokojeni skutečně být můžeme,“ řekl kouč HFK Leoš Kalvoda. „Ale myslím, že to mohlo být ještě lepší. Měli jsme v některých zápasech na víc, především to platí o těch, které jsme nezvládli venku. Doma se nám nepovedl pouze zápas proti Hradci Králové, který byl lepší,“ podotkl Kalvoda. „Venku to ale mělo být lepší. Měli jsme dobře rozehráno dost zápasů, jenže jsme je nedotáhli k lepším výsledkům, protože jsme dostávali hodně branek, převážně po individuálních chybách,“ poznamenal Kalvoda.