Fotbalová národní liga měla stejně jako nejvyšší česká soutěž o víkendu přestávku, takže se bude na holickém stadionu hrát v úterý od 17 hodin.

Souboj úspěšných nováčků, tak by se dalo hodnotit střetnutí Holice a Pardubic.

Hanáci jsou po šestadvaceti odehraných zápasech na šestém místě, Východočeši figurují dokonce ještě o dvě příčky výše a v posledních čtyřech zápasech dokázali naplno bodovat.

„Já už jsem před začátkem sezony říkal, že Pardubice jsou velice dobrý tým. Hrají velmi dobře na venkovních hřištích, takže nás čeká těžký protivník," řekl na adresu soupeře trenér Holice Oldřich Machala.

Jeho svěřencům absolutně nevyšel poslední duel na půdě Karviné, kde prohráli 1:7. Nic podobného nechtějí zopakovat.

„V první řadě chceme odčinit ten neúspěch. Já věřím, že kdo nastoupí, tak na hřišti nechá duši," přeje si holický trenér.

Oba týmy měly na zápas o něco delší přípravu, po volném víkendu se bude hrát až v úterý.

„Nechápu, proč se o víkendu nehrála druhá liga, ale prostě to bylo tak. Celý týden jsme trénovali a věřím, že budeme dobře připravení," doufá Machala.

Ten ani po karvinském výprasku nebude příliš zasahovat do sestavy, protože vlastně ani moc nemůže.

„Nemáme zase tak široký kádr, takže ty změny budou jen kosmetické," doplnil Machala s tím, že bude stále chybět vykartovaný útočník Libor Žondra a zraněný obránce Tomáš Dadák.

„Jinak bychom měli být kompletní," dodal.

Hosté mohou nastoupit s vysokým sebevědomím, protože se jim v poslední době nadmíru daří.

„Do Olomouce pojedeme s cílem prodloužit vítěznou šňůru," říká pro klubový web pardubický stoper Martin Tischler.

Trenér Martin Svědík však zůstává skromný.

„Jedeme hrát na půdu silného soupeře, který v domácím prostředí předvádí velice kvalitní výkony a ztrácí body jen minimálně. Domácí určitě nic nepodcení a ani to, že v minulém kole dostali od Karviné sedm branek, na tom nic nemění. Spíše naopak, hráči budou chtít odčinit tuto porážku," uvědomuje si Svědík.

Zápas mezi Holicí a Pardubicemi startuje v úterý v 17 hodin, komentovaný živý přenos poběží na webu www.fkpardubice.cz.