Oba sobotní soupeři se nacházejí ve zcela jiném rozpoložení. Namlsaný Hněvotín bral znovu tři body.

„Třetí zápas po sobě jsme zvládli vzadu s nulou, navíc za devět bodů. Jenom škoda, že jsme nezvládli domácí zápas s Želatovicemi, mohly to být i čtyři zápasy. Každopádně se už někam posouváme a zlepšené výkony se konečně projevují v získávání bodů," pochvaloval si hněvotínský trenér Lošťák.

Naopak Šternberk doma znovu neuspěl a nedal ani gól.

„I přes územní převahu si nevypracujeme šance. Soupeř ze dvou centrů dal dva góly, jinak byl taky bez šancí. Škaredší zápas jsem ještě neviděl," kroutil hlavou šternberský trenér Milan Schmidt.

Vše podstatné se odehrálo v rozmezí 27. a 29. minuty, kdy se do střelecké listiny zapsal Tomáš Hrdlovič. V prvním případě si po rohu zpracoval míč a oklamal brankáře Pobešku a za nedlouho se hněvotínský obránce prosadil hlavičkou.

„Věděli jsme, že domácí velice špatně brání standardní situace a z toho jsme dali dvě branky," konstatoval trenér Hněvotína Lošťák.

„Vyhráli jsme zaslouženě, celý zápas jsme domácí nepustili do vyložené šance," hodnotil Ivo Lošťák, jehož tým se ziskem 18 bodů figuruje v horní polovině tabulky.

Naopak šternberští fotbalisté se v přeboru přibližují spodním příčkám pořadí. V tabulce pravdy jsou na minus pěti bodech. „Doma jsme získali šest bodů a venku sedm. Právě doma máme vždycky největší problém a to se promítá do našeho postavení v tabulce. Zranil se nám útočník Jurečka, což je pro nás citelná ztráta," vysvětlil trenér Milan Schmidt.

FK Šternberk – TJ FC Hněvotín 0:2 (0:2)

Branky: 27. a 29. Hrdlovič. Rozhodčí: Boháč – Kopecký, Slota. ŽK: Smrček, Kymlička, Hlaváček, Hlaváč – Hrdlovič, Kryl, Schinneck. Diváků: 150.

Šternberk: Pobeška – Novosad, Tomanec (41. M. Frieb), Kymlička, Smrček – Mudrák, Coufal, Zifčák (55. Hlaváč), Kuba, Vinkler (75. Steklý) – Hlaváček. Trenér: Milan Schmidt.

Hněvotín: Běhalík – Dokoupil (90. Lakomý), Láner, Hrdlovič, Novák – Skoumal, Schinneck, Kryl (84. Šenkryřík), D. Lošťák (88. Veselský) – Duda (62. Karabina), Novotný (82. Šulc). Trenér: Ivo Lošták.