Losinám výborně vyšel vstup do utkání. Hosté šli do vedení již ve 12. minutě, kdy se z přímého kopu trefil Marek Smrž. Uplynulo jen pět minut a Velké Losiny vedli 2:0, když skóroval Matěj Šinogl.

„Hráli jsme profesorský fotbal. Soupeř měl hned v úvodu dvě velké šance, pak vstřelil dva slepené góly. Byl to hrozný průchoďák, prohrávali jsme osobní souboje a dělali naivní kličky. Dlouho jsem nezažil tak špatný začátek," rozčiloval se domácí trenér Šindelář.

Naopak Losinám první půle vyšla na výbornou „Kdyby poločas skončil 5:0 pro nás, nemohl by se nikdo divit," prohlásil hostující kapitán Petr „Mojda" Navrátil. „Hodně jsme si sbíhali ze stran a soupeři se nedařilo zachytávat naše kolmé přihrávky," prozradil taktiku Velkých Losin Navrátil.

Ve druhém poločase se podařilo domácím vstřelit kontaktní branku. Hostující brankář podběhl centr od rohového praporku a Šulc snížil na 1:2. Losiny si ale vzápětí vzali dvougólové vedení zpět. Po faulu na Šinogla se kopala penalta a tu s přehledem proměnil Navrátil.

V 68. minutě navíc využil samostatný únik Uvízl, jenž obešel brankáře a zvýšil na 4:1. Za dvě minuty se domácím ještě podařilo zkorigovat stav, když se trefil Novák. Na víc se už ale Hněvotín nezmohl a zaslouženě podlehl Losinám 2:4.

„Ve druhé půli jsme snížili a chtěli vyrovnat. Snažili jsme se zjednodušit hru a urvat to silou. Z brejků jsme ale dostali další dva góly. Pak už jsme hráli vabank, vzadu jsme stáhli hru na tři beky a chtěli dát alespoň nějaký gól pro diváky," prohlásil kouč Hněvotína Radek Šindelář, který byl po zápase velmi rozladěný.

„Jsem z toho hodně špatný. Po delší době jsme odehráli špatný zápas. Hráči musí spadnout zase zpátky na zem," nechal se slyšet domácí trenér.

FC Hněvotín – Sokol lázně Velké Losiny 2:4 (0:2)

Branky: 53. Šulc, 70. Novák – 12. Smrž, 17. Šinogl, 60. Navrátil z pen., 68. Uvízl. Rozhodčí: Slabý – Vachutka, Přikryl. ŽK: Dokoupil, Zapletal – Šinogl, Smrž, Hatala. Diváků: 100.

Hněvotín: Romanovský – Dokoupil, Zamykal (37. Křižan), Schinneck, Chabičovský – Zapletal, Láner, Skoumal, Veselský (63. Novák) – Duda, Šulc. Trenér: Radek Šindelář.

V. Losiny: Hatala – nedvěd, Gargulák, Bureš, Hložánka (87. Mika) – Schelle (77. Kocourek), Smrž ‚(67. Lauterbach), Šinogl, Šimák – Uvízl, Navrátil. Trenér: Jiří Mika.

Ondřej Kašlík