„Představenstvo klubu rozhodlo jednomyslně o tom, že využijeme klauzuli o výpovědi. S hráčem už jsme o tom hovořili, výpověď si převzal,“ řekl Jiří Kubíček, sportovní ředitel SK Sigma Olomouc.

Hartigovi nyní běží dvouměsíční výpovědní lhůta, po jejím uplynutí v klubu skončí. „To je ta formální část věci. Ale ještě musíme vyřešit tu druhou. To znamená s Lukášem se dohodnout a nějak to vyřešit. Protože jako hráč nám hodně pomohl,“ podotkl Kubíček.

Lukáš Hartig v pondělí nezvedal telefon.

O tom, že Hartig bude po příhodě s potyčkou v baru a následným obnovením zranění z olomouckého klubu vyhozen, se v zákulisí spekulovalo hned ode dne, kdy se příhoda udála.

Více o incidentu v olomouckém baru

Minulý čtvrtek případ Hartig řešilo představenstvo SK Sigma Olomouc. Ale to ještě vedení klubu žádný konkrétní výsledek nezveřejnilo s tím, že se ho nejprve musí dovědět sám hráč.

Dvaatřicetiletý Hartig si v podzimním utkání v Plzni přetrhl čéškový vaz v koleni. Vrátit to hry se měl v létě. Po čtyřech měsících rekonvalescence si ale zranění obnovil a jeho další fotbalová kariéra je vážně ohrožena.

Do SK Sigma Olomouc přišel Lukáš Hartig v září v roce 2006 za tehdejším koučem Vlastimilem Petrželou. Klub z Hané ho koupil z Artmedie Petržalka za cenu kolem osmi milionů korun.

V sezoně 2007/2008 odehrál za Sigmu 9 zápasů, ve kterých dal tři branky. Působení v Olomouci zakončí s bilancí 23 utkání, v nichž skóroval čtyřikrát.

Co si o vyhazovu Lukáše Hartiga myslíte vy?
Svůj názor můžete připojit v diskuzi pod článkem.