Rally opět podpořili fotbalisté SK Sigma Olomouc, kteří nejen aktivně pomáhali při všech disciplínách, ale také podepisovali kartičky se svými fotkami.

„Přišli jsme akci podpořit. Je přínosná nejen pro nás dospělé, ale i pro děti a syn je navíc fotbalista,“ řekla jedna z účastnic Jana Pochopová.

Handicap rally je určena pro rodiny s dětmi. Ty vždy v týmu doplní jeden z handicapovaných kamarádů a společně projdou všemi disciplínami, jako je například slalom na vozíčku, poznávání koření,i chození poslepu, nebo nově si mohli vytvořit titulní stranu Olomouckého deníku.

V cíli pak všechny děti dostaly perníkovou medaili, na přítomné čekalo i losování o zajímavé ceny. Ani tentokrát nechyběla Popová škola Dětského domova v Olomouci.

Streetart festival ve Velkomoravské ulici v Olomouci
Velkomoravskou "vysprejoval" streetartový festival

Chystá se Dobroběh s Deníkem

Letošní jubilejní ročník se však konal naposledy, ovšem už příští rok se chystá zbrusu nové sportovní klání.

„Jsme domluvení se šéfredaktorem Olomouckého deníku Martinem Dostálem, že od příštího roku, opět v tomto termínu, budeme organizovat Dobroběh s Deníkem. Sejdeme se opět na stadionu, uděláme závod na vozíčku, se slepeckou holí a pro zkušené běžce bychom nachystali trasu i delší trasu s cílem opět na stadionu. Opět ale půjde o akci, která by měla propojit zdravé a handicapované,“ doplnila Věra Novotná zakladatelka Dobrého místa pro život. Více informací o organizaci je na www.dobremistoprozivot.cz 

Military Fest na olomouckém fortu XIII
Military Fest v Olomouci nabídl vojenskou techniku i dobové ležení