Letošní ročník týdenního kempu pro mladé fotbalisty si pod svá křídla vzala Sigma Olomouc, která se stala hlavním organizátorem projektu.

V sobotu proběhlo na Andrově stadionu slavnostní zahájení, na kterém nechyběli ani oba patroni akce bratři Hubníci.

Prvního turnusu se účastní osmdesát dětí ubytovaných ve čtyřhvězdičkovém hotelu NH Olomouc Congress.

„Kluky v týdnu čeká spousta tréninků s profesionálními trenéry Sigmy Olomouc, dále zábavné odpoledne v aquaparku i multikině, výuka angličtiny, besedy s fotbalisty a trenéry, autogramiáda s Romanem a Michalem," vyjmenoval manažer projektu David Holly.

Fotbalová škola Romana a Michala Hubníka

160 mladých fotbalistů

Letos na fotbalovou školu dorazí ve dvou turnusech 160 fotbalistů, což z ní činí jednu z největších v republice. Zájem byl velký, organizátoři museli několik přihlášek odmítnout.

„Osmdesát účastníků na jednom turnuse je asi náš strop. Jde o to, aby měl projekt kvalitu co se týče fotbalové složky a organizace," konstatoval Holly.

„My jsme nikdy do žádné podobné školy nechodili. Na Moravě je to asi jediná škola a je jenom dobře, že se to udělalo tady v Olomouci," prohlásil patron projektu Michal Hubník, útočník Sigmy.

Fotbalová škola Romana a Michala Hubníka

Ohromná šance

Podobně mluvil i jeho bratr Roman, hráč české fotbalové reprezentace.

„Za našich mladých let žádný podobný projekt nebyl. Teď mají malí fotbalisti ohromnou šanci. Mají perfektní hotel, krásné hrací plochy a špičkové trenéry. Myslím, že pro ty kluky je to velké zpestření prázdnin a doufám, že si z Olomouce odvezou spoustu krásných zážitků," uvedl Roman Hubník.

Loni jeden turnus absolvovala padesátka mladých fotbalistů, letos se číslo zvětšilo na osmdesát.

„Nepotřebovali jsme ani moc velkou reklamu a děti se nám hrnuly sami, za což jsme velmi rádi," doplnil hráč německého klubu Hertha Berlín, který dostal po mistrovství Evropy tři týdny dovolené.

Fotbalová škola Romana a Michala Hubníka

V čem byli Portugalci lepší?

„Hertha začala přípravu už 24. června, takže kluci už za sebou mají kondiční soustředění. Já mám ještě celý týden oddych," vysvětlil Roman Hubník, který se zapojil do tréninku s mladými fotbalisty přímo na ploše Androva stadionu.

Ještě před tím se na něj i na bratra Michala hrnula kopa otázek.

„V čem byli Portugalci na mistrovství Evropy lepší?" ptaly se děti.

„Protože měli Ronalda," odvětil pohotově Roman Hubník.

Do první tréninkové jednotky se pak všichni účastníci vrhli s velkým elánem.

„V minulém roce jsme tam viděli několik hodně šikovných kluků. Myslím, že i v takhle mladém věku už jde talent vidět," konstatoval Roman Hubník.

Ti nejlepší fotbalisté si mohou kromě zážitků z Olomouce odvézt i zajímavou nabídku stát se v budoucnosti fotbalistou hanáckého klubu.

„V loňském roce si po skončení fotbalové školy stáhli, tuším, tři kluky do Sigmy. Talentovaní hráči jsou na očích a mají možnost se ukázat," upozornil Holly.

Rozhovor s Romanem Hubníkem čtěte v úterním vydání Olomouckého deníku