Nenechaly se zaskočit ani rychlým inkasovaným gólem ze 3. minuty, kdy po hrubé chybě v obraně dorážela domácí Kudláčková z bezprostřední blízkosti míč do sítě.

Odpověď přišla o dvě minuty později, a to z přímého kopu ze šestnácti metrů. Kopečková přistrčila míč Mokrušové, která se trefila přesně k tyči a vyrovnala.

Domácí hráčky vyrovnání evidentně zaskočilo, aktivitou totiž hýřily především hostující fotbalistky. Jejich pohledné kombinační akce však končily zákrokem výborné domácí gólmanky Horákové nebo střelami těsně vedle brány.

Ve 27. minutě nečekaně ztratila na půli míč Ganiecová a z rychlého protiútoku po křížné nahrávce z levé strany zvýšila domácí Blahová na 2:1.

O pět minut později se po dlouhém nákopu dostal míč do vápna hostujících, obrana jej nedokázala razantně odkopnout, a proto se ve skrumáži dostal k domácí Chocholáčkové, která měla v jednoduché situaci nezaváhala a zvýšila náskok na rozdíl dvou branek.

Ve druhém poločase si hráčky Nových Sadů vytvořily ještě několik dalších brankových příležitostí, ale nedokázaly svou snahu a převahu na hřišti pořádně zúročit. Domácí si výsledek pohlídaly, a tak se stav 3:1 dále neměnil.

„Za výkon jsem holky pochválila, neměly se za co stydět, byly rozhodně lepším týmem na hřišti, tentokrát ale fotbalové štěstí stálo při domácích, které však předvedly také velice dobrý výkon," zhodnotila utkání Marcela Míšelnická, trenérka ženského FK Nové Sady.

Další kolo hrají fotbalistky Nových Sadů na domácí půdě, a to v neděli 13. 9. ve 12:30 hodin, kdy hostí družstvo z Brušperku.

FC Nesyt Hodonín – FK Nové Sady 3:1 (3:1)

Branky: 3. Kudláčová, 28. Blahová, 34. Chocholáčková – 5. Mokrušová.

Nové Sady: Lakomá, Vytřísalová, Kubová, Teindlová, Balusová, Suchánková, Mokrušová, Kopečková, Slaninová, Ganiecová, Pikartová (72. Hrabalová). Trenérka: Marcela Míšelnická.

(spo)