Tři branky během úvodní čtvrthodiny naposledy nastřílela v roce 1999 pražská Sparta Českým Budějovicím.

Totéž se v neděli podařilo sigmákům proti Zbrojovce.

Téměř pět tisícovek diváků na Andrově stadionu tak zažilo parádní nedělní odpoledne.

„Musím lidi pochválit, vytvořili nám výborné prostředí. Byl to fotbal se vším všudy v parádní kulise,“ sršel spokojeností domácí trenér Václav Jílek po vítězství 3:0.

„Na druhou stranu je potřeba udržet pokoru,“ dodal.

Několik desítek fanoušků se kvůli problémům se vstupenky dostalo na tribuny Androva stadionu až za stavu 3:0. Takto vypadalo situace u jedné z pokladen přibližně pět minut před výkopem utkání.
Fronty na Sigmě zaskočily pořadatele a zlobily fanoušky. Nestihli góly
Fotbalový trenér Leoš Kalvoda.
Obrat ve Slavoníně. Kalvoda tam trénovat nebude

S Romerem se ještě moc nedomluvíme

Jeho svěřenci nastoupili na tápající Brňany ve velkém stylu, což jako první korunoval premiérovým ligovým gólem v kariéře „bažant“ Jiří Texl.

Hostující defenziva byla nadále tak děravá, že v dalších pěti minutách skóroval parádní individuální akcí ještě David Houska a povedenou dorážkou opět Texl.

Bylo vymalováno. „Obrovská produktivita nám nahrála,“ uznal Jílek, který opět pochválil všechny své hráče, kteří v lize začínají.

„Každý zápas mě překvapují. Některé herní situace řeší opravdu nadstandardně, zvládají to ve velké kvalitě.“

Druhá půle už takovou úroveň nenabídla, přesto měli Hanáci moravské derby nadále pod stoprocentní kontrolou.

A tak si mohla olomoucká lavička dovolit poslat na závěrečné minuty do hry dalšího debutanta – 20letého venezuelského útočníka Antonia Romera, který díky své rychlosti dostal fanoušky do ještě většího varu.

„Chtěl jsem, aby si k tomu trochu čuchnul a viděli ho i diváci, protože prochází velmi složitou adaptací. Zatím se spolu ještě moc nedomluvíme, přesto soupeře zlobil, mohl to i korunovat brankou,“ vysvětloval lodivod Sigmy, která pokračuje ve famózním startu.

Vyberte gól kola
Vyberte GÓL 2. kola! Tady jsou nejhezčí trefy Krajského přeboru

Nádherné, ale může se to rychle změnit

Devět bodů za čtyři utkání, druhá příčka v tabulce. Co víc si může prvoligový nováček přát?

„Je to nádherné, fotbal tady konečně začíná dýchat, chceme pokračovat v té bodové sinusoidě. V průběhu sezony se však ta situace může velmi rychle změnit,“ uzavřel Václav Jílek.

Zato Brno ještě více zabředlo do sestupového bahna, což hostující příznivci dávali najevo kouči Svatoplukovi Habancovi před stadionem ještě dlouho po konci střetnutí.

„Není to příjemné… Všem se omlouvám za to, jak jsme se prezentovali. Je potřeba najít všechny možné prostředky k tomu, aby se situace radikálně změnila,“ doplnil kormidelník posledního celku HET ligy.

David Houska slaví gól do brněnské sítě
Ze Sigmy jsem takovou sílu dlouho necítil, říká záložník Houska