„Forrest Gump“, jak mu na Bazalech s oblibou říkali, přeběhl z divizních Kozlovic domů a rád by pomohl Slavoji zachránit soutěž.

Míč za obranu, Žůrek v úniku, klička na brankáře a gól.

Jak jinak by mistr s Baníkem z roku 2004 mohl vstřelit první gól ve svém novém působišti.

Tam, kde se narodil a kde s fotbalem začínal.

Stačí trénink jednou týdně

„Po profesionální kariéře jsem přesídlil do nižších soutěží a teď jsem se vrátil domů, je to takové specifické a asi to tak všechno mělo být,“ usmíval se sedmatřicetiletý útočník.

Vloni naskakoval za Kozlovice v divizi. O soutěž výše vstřelil na podzim tři góly, on sám se ale rozhodl, že je čas na návrat domů.

„Mám práci, která je časově náročná. Dva nebo tři tréninky týdně bych v Kozlovicích nestíhal. Vůči klukům tam by to nebylo fér. V Kojetíně můžu trénovat jednou týdně a třeba si individuálně zaběhat,“ vysvětlil Libor Žůrek.

Udržet soutěž bude těžký boj

Přišel ovšem v nelehkých časech. Kojetínu se v první půlce sezony vůbec nedařilo a je jisté, že udržet soutěž bude velký a těžký boj.

Slavoj nasbíral zatím pouhých jedenáct bodů a krčí se na posledním místě krajského přeboru.


„V Kojetíně se nikdy tak vysoká soutěž nehrála, byla by škoda, kdyby se sestoupilo. Máme před sebou ještě třináct kol. Musíme bodovat s mančaftama, co jsou na tom relativně bodově podobně,“ ví dobře kdysi jeden z nejpřímočařejších prvoligových útočníků.

Další posílení se nepovedlo

Příchod tak zkušeného borce by mohl Kojetín nastartovat v jarní cestě za záchranou a své o tom ví i kouč Marek Ševeček.

„Co se týče Libora, tak je to určitě velká pomoc. Jeho kvality jsou na krajský přebor výborné, hlavně v útočném pojetí hry. Na druhé straně jsme měli ještě velký zájem o posílení na dvou postech, abychom byli víc konkurenceschopní, což se nám bohužel nepodařilo,“ prozradil trenér Slavoje.

Celek z Přerovska měl v prvním jarním duelu těžkou úlohu. Branka Žůrka nic neřešila, Kojetín padl vysoko 2:6 s Ústím, které opět ukázalo, že v pozici jasného lídra přeboru není náhodou.

FK Slavoj Kojetín/Kovalovice – TJ Sokol Ústí 2:6 (1:5)

Branky: 33. Žůrek, 42. Javořík (vlastní), 79. Panák – 5. Pančochář, 28. Šnejdrla, 30. Černotský, 41. Zagol, 90. Žingor mladší. Rozhodčí: Ehrenberger – Sedláček, Piták. ŽK: Panák, Javořík, Dočkal – Holoubek. ČK: 28. Jura. Diváci: 50.

Kojetín: Gajdoš – Panák, Dočkal, Jura, Jarmer – Javořík (87. Mareček), Bělaška – Janováč, Řezáč, Baran (62. Zezula) – Žůrek. Trenér: Martin Ševeček.
Ústí: Urbášek – Bezděk, Pavel Sencovici, Smolka (83. Kryzan), Šnejdrla (46. Vladik) – Černotský (58. Kočnar), Pančochář, Žingor ml., Zagol (65. Bagar) – Holoubek (78. Kádě), Maléř. Trenéři: Radim Žingor st., Josef Velocha.