Utkání, které by svými šancemi vydalo na tři zápasy, nakonec skončilo nespravedlivou remízou 0:0.

Trenér Augustin Chromý se v dnešním utkání mohl opět spolehnout na výpomoc tří hráčů z A-týmu. Na svém obvyklém postu defenzivního záložníka operoval Denis Cana, kterého podporoval Jakub Plšek.

Pravé křídlo pak patřilo Tomáši Zahradníčkovi, který v posledních zápasech moc šancí v áčku nedostával. Na hrotu útoku potom operovala věž jménem Tomáš Chorý, který ve včerejším derby rozhýbal ofenzivu Sigmy v utkání s Baníkem Ostrava.

V první velké šanci zápasu se v šesté minutě objevil hostující Vyšehrad. Dlouhý pas na levé křídlo vracel do vápna Mysliveček, středoví hráči udělali prostor Jindráčkovi, jeho pokus v dobré pozici však domácí obrana zblokovala na roh.

Sigma potom kontrovala o dvě minuty později, kdy si na centr Ševčíka naběhl za obranu Plšek, ale stejně jako na Baníku svou šanci spálil. Za dvě minuty právě Plšek skvěle z otočky vysunul Chorého, z následného rohu pálil levačkou Ševčík, ale pouze doprostřed brány.

Avšak stoprocentní šance přišla ve 13. minutě. Jan Hladík nasadil jesle Amegborovi, vysunul Petra Ševčíka, který místo střely volil ještě přihrávku na zcela volného Chorého, hostující obrana však tuto příhru zachytila.

Festival spálených šancí pokračoval. Z následného protiútoku Vyšehradu se po nedůrazu obrany dostal k míči na malém vápnu Amegbor, kterého však skvělým reflexivním zákrokem vychytal Spurný.

Po divokém úvodu převzala taktovku zápasu Sigma. Lépe kombinovala a zle zatápěla obraně hostí, ovšem bez gólového efektu. Hrozila ze standardních situací i z rychlých kontrů, ale trápil ji stejný neduh jako první tým – i ty největší šance nedokázala proměnit.

V gólových šancích postupně selhával Ševčík, Hladík i Plšek, Vyšehrad si ve zbytku poločasu již žádnou šanci nevytvořil, a tak se šlo do kabin za bezbrankového sta­vu.

Druhá polovice zápasu začala ve velmi bojovném duchu. Především pro fotbalisty Vyšehradu bylo mnohdy jedinou možností, jak zastavit útoky Sigmy, vypomoci si nedovoleným zákrokem.

Sigma B navíc pokračovala v zahazování vyložených šancí. Třeba v 53. minutě, když přetažený centr Zahradníčka vracel do ohně Šindelář, ale skluzujícího Chorého opět skvěle vychytal gólman Krbeček. Za dvě minuty později posílal Hladík centr do vápna a Plškovi scházely centimetry ke skórování.

Vyšehrad si vypracovával pouze sporadické pološance. Na levé straně byl aktivní Amegbor, předložil míč Blažkovi, toho ale velmi dobře vystínovala domácí obrana. Hosté se spoléhali na standardní situace. V šedesáté třetí minutě to přímo na bránu zkoušel kapitán Kučera, jeho střela však minula domácí svatyni o půl metru.

Snaha domácích o vstřelení gólu se projevila i průnikem stopera Šindeláře, kterému míč přiťuknul velmi aktivní Hladík. Centr domácího stopera si však vyčíhal brankář Krbeček. Střídání Davida Šragy se hostujícímu trenérovi málem vyplatilo.

Hbitý křídelník prošel kolem Texla, narazil si s Kučerou a centroval na úplně volného Blažka. Ani tato šance Vyšehradu však nevedla k prolomení bezgólového stavu.

Sigma si závěrečný tlak schovala až do poslední desetiminutovky. O tom, že dnešnímu zápasu prostě góly nebyly souzeny, všechny přesvědčil Petr Ševčík v 80. minutě. Dostal nadýchaný míč, šel sám na gólmana, ale svou střelu opřel právě jenom do Lukáše Krbečka.

A o dvě minuty později tento fakt potvrdil i Jakub Plšek, který unikl v tandemu s Rolincem obraně, ale příhru svému parťákovi nezvládl.

V zápase s mnoha a mnoha šancemi však gól nakonec nepadl, a tak se oba týmy rozešly smírně po remíze 0:0, která však ani zdaleka neodpovídala tomu, co se na hřišti dělo. Oba týmy si tak udržely své pozice v tabulce na jedenácté, respektive dvanácté příčce.

Sigma Olomouc B – Slavoj Vyšehrad 0:0

Branky: Rozhodčí: Houdek – Kožár, Šimáček. ŽK: Ševčík – Petrášek, Blažek. Diváků: 120

Olomouc: Spurný – Texl, Šindelář, Štěrba, Jemelka – Zahradníček (89. Kalvach), Plšek, Cana (76. Habusta), Ševčík, Hladík – Chorý (64. Rolinc). Trenér: Augustin Chromý.

Vyšehrad: Krbeček L. – Petrášek, Blažek, Matějka (56. Šimkovský), Mysliveček (70. Šraga) – Smolák, Krbeček T., Kučera, Amegbor (84. Gregora), Schön – Jindráček. Trenér: Jiří Novotný.