Olomouc sice nastoupila téměř v nejsilnější sestavě, přesto od začátku tahala za kratší konec. Čtvrtý celek slovenské Fortuna ligy působil svižnějším dojmem a po rychlé akci a nedůsledném bránění Radakoviće se zaslouženě dostal do vedení. 

Vyrovnání přišlo jak blesk z čistého nebe v posledních vteřinách úvodní pětačtyřicetiminutovky. Falta zahrál rohový kop přesně na hlavu zcela osamoceného Romana Poloma, jenž se nemýlil.

Roman Sedláček (vlevo) a Michal Kovář
Jarní prázdniny s fotbalem. Kovář a Sedláček chystají kemp pro děti

Šestadvacetiletý stoper tak korunoval svůj velmi dobrý výkon a ukázal, že by mohl být solidní alternativou v případě Jemelkova vykartování.

Do druhého poločasu nastoupil Zahradníček a Sigma směrem dopředu ožila. A protože v Olomouci dobře známý forvard Tomáš Malec se na druhé straně do žádné šance nedostal, mohli Hanáci udeřit podruhé.

Na Zahradníčkův centr v předposlední minutě si nejvýš vyskočil Jakub Yunis a rovněž hlavou ho uklidil do sítě. Navrátilec z hostování v Katovicích se v přípravě trefil již počtvrté.

Další utkání sehrají svěřenci kouče Václava Jílka ve středu (10:00) doma proti Opavě.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – SK Sigma Olomouc 1:2 (1:1)

Branky: 15. Vida - 45. Polom, 89. Yunis.

DAC: Macej (56. Ćorić) - Blackman (46. Špiriak), Šatka, Záhumenský (62. Bajić) - Živković (62. Malý), Ljubičić (59. Domonkos), Kalmár (68. Almási), Davis (54. Koné) - Vida (46. Aluku) - Pačinda (54. Mervó), Divković (46. Malec). Tréner: Marco Rossi.

Sigma: Buchta – Sladký (60. Surzyn), Radaković (60. Kotouč), Polom (46. Jemelka), Sláma (60. Manzia) – Kalvach - Hála (60. Zmrzlý), Houska, Plšek (46. Zahradníček), Falta – Řezníček (60. Yunis). Trenér: Václav Jílek.

Jakub Habusta (v modrém)
Habusta oživuje kariéru v Polsku: Je to jiný svět, ale můj sen je Ekstraklasa

VÍCE O ZÁPASE SIGMY NAJDETE V PONDĚLNÍM TIŠTĚNÉM DENÍKU.