Zachytal si sice v Evropské lize, ale tím výčet pozitiv končí. Při porážce 0:4, která byla vlastně rozhodujícím faktorem vyřazení spoluhráče příliš nepodržel, v lize pak dostal neuvěřitelný gól z poloviny hřiště a k završení smůly se ještě zranil. Podzimní liga tak pro něj skončila už v polovině září.

Jak to momentálně vypadá s vaším zdravotním stavem?
Jsem po artroskopii. Doktor v tom koleně v podstatě nic závažného nenašel. Vyndal mi nějaký rosol, zabrousil ten pahýl menisku, ale na chrupavce a dalších důležitých věcech shledal všechno v pořádku. S rehabilitací teď nemám kam spěchat, doufám, že už se to koleno umoudří a zimní přípravu začnu na sto procent.

On vlastně dlouho nikdo nevěděl, co přesně vám je. V čem to zranění vlastně bylo nepříjemné?
Nepříjemné to bylo hlavně v tom, že po zátěži koleno vždycky oteklo. Takže byla omezená hybnost a byla tam i nějaká bolest. Zpočátku to koleno drželo bez potíží nějakých deset dvanáct dní, ale pak už se to zkracovalo třeba na tři nebo čtyři dny a to už bylo naprosto nemyslitelné, aby to takhle fungovalo dál.

Jak dlouho budete rehabilitovat?
Jak jsem říkal, zatím není kam spěchat. V pondělí jsem podstoupil zákrok, tak teď přes víkend půjdu na kolo, trochu to koleno rozcvičit. V pondělí jdu na kontrolu a pak bych měl postupně zvyšovat tu zátěž, tak aby to koleno bylo přichystané na start zimní přípravy.

Co říkáte na výkony Tomáše Lovásika a tomu, jak vás zastoupil?
Nebyla to pro něj lehká pozice. Šel tam, první dva zápasy se nám ale nepovedly. Pak s Brnem se ale kluci chytli a i Tomáš ukázal na Slavii, že je výborný brankář. Pomohlo mu i štěstí, ale bez toho to v bráně prostě nejde. Jsem rád i za něj, že mu to takhle jde a že ukázal, že může chytat klidně ještě několik roků.

Jak říkáte, mužstvo se chytlo. Kam až může po podzimu ještě vystoupat? Čekají ho teď těžší soupeři…
Byli bychom určitě rádi, kdyby ta vítězná série vydržela až do konce, ale pro nás je důležité, že jsme se dotáhli trošku nahoru. Chce to urvat co nejvíce bodů, abychom byli v tom klidném středu tabulky. Abychom se na jaře mohli dívat po těch horních příčkách a ne dolů, kolik má kdo bodů, a strachovali se o záchranu. Ten kádr ani podmínky jsou tady jednoznačně na to, abychom se dívali před sebe a ne dolů.

Ve hře o pocty jste také v domácím poháru.
Určitě. Ten los jsme měli příznivý, ale stejně. Když se podíváte, tak ta škobrtnutí tam pořád jsou. Takže i to, že jsme se dostali do čtvrtfinále, je plus a teď bude záležet na tom, jestli to štěstí se nás bude držet i při tom dalším losu a v jaké formě to mužstvo, na které narazíme, bude.