Domácí, kteří jsou v krajském přeboru poslední vedli nad Velkými Losinami prakticky celý zápas. Chvíli ale hrozilo, že odejdou z utkání bez bodu.

Těsně před koncem ale vyrovnal na konečných 2:2 Pavel Krzyžánek.

Dolany potřebují body jako sůl a podle toho také do zápasu s Losinami vstoupily. V 18. minutě završil solidní domácí úvod vedoucí brankou ze střední vzdálenosti Antonín Čech, který se v zimě do Dolan znovu vrátil na hostování ze Štítů.

„Po vedoucí brance ale soupeř trochu přidal a měl i několik šancí. Byl o něco lepším týmem," přiznal trenér Dolan Petr Máčala.

To je ho losinský protějšek Jiří Mika byl daleko ostřejší.

„S celým prvním poločasem jsem byl velmi nespokojený. Hráči nechodili do soubojů, bylo to odchozené," láteřil. „Naštěstí zabrala důrazná domluva v šatně," doplnil.

Po přestávce si totiž Losiny vytvořily znatelnou převahu a nakonec dokázaly obrátit i výsledek.

„Pomohl nám příchod uzdraveného Petra Navrátila. Dal hře klid a dokázal lépe udržet míč," podotkl Mika.

„Vypadalo to, že je otázkou času, kdy dáme gól, ale znovu jsme se neuvěřitelně trápili v koncovce. Totéž se nám stalo i v prvním jarním zápase s Troubkami. Na gól potřebujeme snad šest tutových šancí," vysvětloval trenér hostů, který se nakonec přece jen gólové radosti dočkal. A hned dvakrát.

Nejdřív deset minut před koncem srovnal krok Tejkl a krátce nato po přihrávce Uvízla Šimák dokonce poslal hosty do vedení. Jenže domácím ještě zbyl čas i síly na odpověď.

V 88. minutě napálil po standardní situaci a následném závaru odražený míč do sítě střídající Pavel Krzyžánek.

„Vzdorovali jsme soupeři až do osmdesáté minuty. Pak jsme ale dostali dva rychlé góly a vypadalo to s námi špatně. Bod musíme brát, ale chtěli jsme konečně zase získat tři body. Bohužel se to nepovedlo, snad příště," konstatoval trochu zklamaně domácí kouč Máčala.

FC Dolany – Sokol Lázně Velké Losiny 2:2 (1:0)

Branky: 18. Čech, 88. Krzyžánek – 80. Tejkl, 84. Šimák. Rozhodčí: Částečka – Štětka, Motlíček.

Dolany: Benčík – Hradil, Penc, Pospíšil, Svozil – Čapek (46. Liška), Novák, Grossmann, Valenta (75. Krzyžánek) – Volf, Čech (85. Dlabal). Trenér: Petr Máčala.

Velké Losiny: Hatala – Zatloukal, Tejkl, Gargulák, Šimák – Lauterbach (70. Maňka), Smrž, Šinogl, Linet – Kováč (75. Navrátil), Uvízl. Trenér: Jiří Mika.