„Po první půlce jsme si museli důrazně promluvit. Ale s tou druhou jsem spokojený," řekl domácí trenér Petr Máčala.

Logicky musí být. Jeho svěřenci totiž hned po pauze střelecky explodovali. Zejména Jan Holásek, který se během šesti minut trefil hned třikrát!

„Povedlo se mu to," usmíval se Máčala. "Ten jeho rychlý první gól podle mě zápas rozhodl, soupeř pak odešel fyzicky," doplnil kouč Dolan.

Poté přidal ještě další trefu Jan Bednář a skóre uzavřel v nastavení Jiho Katsumasa. Pětadvacetiletý japonský záložník předvedl výborný výkon a ukázal, že se vrací do své staré formy.

„Měl tréninkové manko, které teď dohání. Ale musím říct, že patřil k nejlepším na place," chválil Máčala, který věří, že jeho mančaft půjde nahoru.

„Máme mladý kádr, takové vítězství by mu mělo psychicky pomoct. Ale všechno je to o pracovitosti. Když na sobě budou kluci makat i nadále, tak to půjde," uzavřel lodivod Dolan.

To Určice zůstávají nadále poslední, na svém kontě nemají ani bod a jejich skóre je 5:14.

„Dostáváme jednoduché góly, doslova je soupeřům darujeme. Obranná fáze nám prostě nefunguje. Odvíjí se to i od toho, že se snažíme mužstvo doplnit. Kvalita tam je, ale musí se to zformovat," uvedl kormidelník Určic Radek Tomšic.

Dolany – Určice 6:1 (1:1)

Branky: 53., 54. a 59. J. Holásek, 42. a 65. Bednář, 90 + 3 Katsumasa – 45. Šlajs. Rozhodčí: Kouřílek – Štětka, Svozil. ŽK: J. Holásek – Neubauer. ČK: 90. Neubauer. Diváků: 70.

Dolany: Chlanda – Pekař, Jíša, Hanzelka, Kubeček, Vrána, J. Holásek, Bednář, Katsumasa, Doubrava, Smítal. Trenér: Petr Máčala.

Určice: Běhalík – Zelina, Menšík, Trajer, Plajner, Halouzka, Vaněk, Hatle, Neubauer, Šlajs, Račanský. Trenér: Radek Tomšic.