„Byl to velmi dobrý turnaj, chtěl bych poděkovat organizačnímu výboru, vše bylo perfektní. Doufám, že se tam budeme moci ukázat u příští rok, protože ta konfrontace týmů ze čtyř států je skutečně dobrá," řekl klubovému webu trenér devatenáctky Lukáš Staroba.

Jeho svěřenci se v úvodním střetnutí potkali s vídeňskou Austrií, kterou po rychlých gólech Matouška a Voleského na začátku druhé půle porazili 2:1. Inkasovali až dvě minuty před koncem z penalty. „Hrál se rychlý svižný fotbal, utkání mělo dobrou úroveň. Byli jsme hodně ofenzivní, dokázali se dostat do zakončení, ale dali jenom dvě branky. Soupeře jsme moc do šancí nepouštěli," hodnotil utkání s Rakušany kouč Staroba.

Jediná porážka na turnaji přišla ve druhém zápase s domácí Dunajskou Stredou. Zapřičinil ji zejména špatný první poločas, po kterém Hanáci prohrávali 1:3. „Ten jsme nezvládli, navíc jsme nedali penaltu. Nebyli jsme aktivní, středoví hráči nechodili do nabídky, nepracovali jsme dobře, byli jsme pasivní. Pak jsme dali na dva tři, ale vzápětí chybovali a dostali čtvrtou branku. Tam nám to bohužel uteklo," mrzela Starobu polovina, kvůli které Sigma přišla o celkové prvenství.

V posledním duelu s Diósgyőr VTK Miskolc si olomoučtí mladíci, zejména pak autor hattricku Rostislav Baďura, spravili chuť. „Proti maďarskému soupeři jsme byli opět hodně aktivní, bylo vidět, že hráči chtějí a jsou na zápas koncentrovaní. Po hloupé brance jsme sice prohrávali, ale soupeře jsme přehrávali a Baďura utkání otočil," prozradil lodivod, který je zároveň předsedou Trenérsko-metodické komise Olomouckého fotbalového svazu.

„Je třeba pochválit všechny hráče, až na ten jeden poločas byl přístup velmi dobrý, turnaj jsme odehráli velmi kvalitně, bylo vidět nasazení a vůle po vítězství," uzavřel Lukáš Staroba.

SK Sigma Olomouc U 19 – Austria Vídeň U 19 2:1 (0:0)
Branky: Matoušek, Voleský.

Dunajská Streda U 19 – SK Sigma Olomouc U 19 4:2 (3:1)
Branky: Baďura, Brázdil.

SK Sigma Olomouc U 19 – Diósgyőr VTK Miskolc U 19 3:1 (1:1)
Branky: 3× Baďura.

Konečné pořadí:

1. Dunajská Streda, 2. SK Sigma Olomouc, 3. Diósgyőr VTK Miskolc, 4. Austria Vídeň.

Sestava olomoucké U 19 na turnaji: Machalický, Gröger – Diblík, Juráš, Sivoň, Kiška, Antl, Matoušek, Spáčil, Brázdil, Nízký, Zifčák, Neuer, Sláma, Zmrzlý, Pazdera, Baďura, Al Kuhaly, Chytil, Voleský. Trenér Lukáš Staroba. Asistent Tomáš Janotka.