Pokud někdo ze čtyř stovek přítomných diváků čekal vyrovnaný průběh, jak to v duelech lokálních rivalů bývá, mýlil se. Rozhodnuto totiž bylo již po půlhodině hry, kdy Uničov vedl 2:0.

„Chtěli jsme na soupeře hned nastoupit a rozhodnout, abychom pak nemuseli bušit do zavřené obrany. To se nám podařilo,“ těšilo domácího kouče Jiřího Balcárka po pěkných gólech Nuce a Krče.

Mohelnice se mohla do utkání vrátit v závěru první půle po dobře kopnuté standardce Heidenreicha, hostům však chyběly centimetry, aby doskočili na jeho centr.

Nový pomník v Topolanech čtyřem mužům, kteří po okupaci v roce 1939 odešli do zahraničí a bojovali proti nacismu v řadách britské RAF a francouzského partyzánského hnutí. Aloise Klevara, Jana Maršálka, Cyrila Sklenáře a Františka Muzikanta.
Nový pomník připomíná čtyři statečné muže z Topolan

A tak po pauze opět trestali domácí, když Tomáš Vasiljev na levé straně vymotal beka a předložil míč před prázdnou Komendovi – 3:0.

„Strašně se nadřeme na gól, už minule jsme měli několik tutovek a neproměnili jsme. Nakonec nás to stálo dva body. Tentokrát jsme mohli před poločasem snížit ze standardky, stačilo to jen líznout. Chyběla větší kvalita, Uničov nás přehrál a potrestal nás z každé chyby. Zranil se nám včera kapitán Kuba, který nám v zadních řadách chyběl kvůli nataženému svalu, ale na to se nechci vymlouvat. Domácí vyhráli zaslouženě,“ uznal trenér Mohelnice Jaroslav Rolinek.

Jeho mančaft musel v závěru skousnout ještě krásnou branku Tomáše Vasiljeva, nejlepšího muže na place.

Vlastimil Palička, trenér HFK Olomouc
Holice ztratila výhru. Hráči jsou nervózní, trápí Paličku

„Mám rád takové typy hráčů, kteří umí přejít jeden na jednoho. Teď nám někdo jako on chybí,“ chválil fotbalistu soupeře Rolinek.

Pochvalně mluvil o svých hráčích i Balcárek.

„Derby sice bývají ošidná, ale my jsme měli obrovskou kvalitu na míči. Kluci plnili přesně to, co po nich chci, to znamená kombinovat, sbírat balony, hrát po křídlech a přečíslovat soupeře. Máme na to hráče, takže si to můžeme dovolit,“ řekl před kabinou, ze které se ozývaly oslavné pokřiky.

„Je tady výborná parta, takže se nebojím toho, že by kluci lítali hlavami v oblacích. Ti starší si to pohlídají sami,“ usmíval se po prvním z pěti domácích zápasů v řadě, které Uničov nyní čekají.

Dynamo České Budějovice-Sigma Olomouc
Sigma předvedla ofenzivní smršť. Rozstřílela České Budějovice

SK Uničov – FK Mohelnice 4:0 (2:0)

Branky: 7. Nuc, 26. Krč, 52. Komenda, 89. T. Vasiljev. Rozhodčí: Páral – Kozubík, Hanák. ŽK: Swiech – Fiala. Diváků: 425.

Uničov: Uvízl – Rajnoha, Vejvoda, Swiech, Juřátek – Nuc (68. Kasal), R. Vasiljev, Binar (74. Dostál), T. Vasiljev – Komenda (80. Pourzitidis), Krč. Trenér: Jiří Balcárek.

Mohelnice: Hora – Olejník, Markovič, Fiala, Heidenreich – Pinkava (59. Muzikant), Fišara (81. Knýř) – Vokoun (75. Svoboda), Bača, Bzirský – Hapal. Trenér: Jaroslav Rolinek.