V těch totiž postupně selhali Habusta, Hladík a korunu všemu dal nepovedeným sólem osmnáctiletý Jan Ambrozek. „Tam se lámal chleba. Je to ale o zkušenosti, stejně jako Látal se Surzynem musí odehrát těžké zápasy. Pak ukážou, co umějí," vysvětloval domácí kouč Augustin Chromý.

Chvíli nato totiž hosté trestali. Ladislav Koutek, asistent Chromého u béčka Sigmy, hrající však v Uničově, vrátil míč hlavou před branku a Tomáš Komenda se tvrdou střelou nemýlil.

Smůlu prolomila juniorka až dvě minuty před koncem, kdy si Marek Schmidt naběhl na Hladíkův centr 
a hlavou jej trefil k tyči. „Nebudu se rouhat. Když to vyrovnáte v závěru, musím kluky pochválit za to, že to nevzdali. Ležela na nich prohra z přípravy 2:6, kde si Komenda s Krčem s námi dělali, co chtěli. Teď už je naši stopeři k ničemu moc nepustili," cenil si Chromý.

Schmidt přitom nahradil již ve čtvrté minutě Adama Ševčíka, který musel střídat kvůli zranění kotníku. „Úvod utkání to hodně ovlivnilo. Mužstvo se připravuje, že na něj bude hrát a nakonec mu kapitána odnesli na nosítkách. Ale Mara Schmidt to oddřel a hrál proti skvělému hlavičkáři Vejvodovi fantasticky," doplnil olomoucký lodivod.

Uničovští zůstávají jako jediný tým MSFL bez porážky. Dalším bodem se navíc dostali do čela tabulky. Přesto byl blízko od čtvrtého vítězství… „Škoda, že nezvládáme koncovky zápasů, zbytečně tak ztrácíme body. Stejně jako v Líšni," řekl trenér Jiří Balcárek.

„Vzhledem k okolnostem je však remíza spravedlivá, protože soupeř šel dvakrát sám na gólmana, ale neproměnil. Těžko bychom se pak dostávali do zápasu. Mně se ten zápas líbil, hráli jsme bez nakopávaných míčů svou kombinační hru, kterou po klucích chci," doplnil uničovský lodivod, kterého podle informací MF DNES vábila Sigma k trénování A-týmu. „O ničem nevím," uzavřel.

SK Sigma Olomouc B – SK Uničov 1:1 (0:0)

Branky: 88. Schmidt – 
62. Komenda. Rozhodčí: Ogrodník – Dohnálek, Gasnárek. ŽK: Surzyn, Jemelka. Diváků: 152.

Sigma B: Reichl – Surzyn (76. Seibert), Kotouč, Jemelka, Hýbl – Hladík, Habusta, Richter, Látal (67. Vichta) – Ambrozek – A. Ševčík 
(4. Schmidt). Trenér: Augustin Chromý.

Uničov: Uvízl – Rajnoha, Pourzitidis, Vejvoda, Koutek – Kasal (87. Jeřábek), Nuc, Juřátek (86. R. Vasiljev), 
T. Vasiljev – Komenda, Krč. Trenér: Jiří Balcárek.