Důvod?

Poslední nařízení o tom, že při vulgárních pokřicích má být přerušen a v krajním případě i ukončen fotbalový zápas. Hlavně čeští ultras (neplést si s hooligans), kteří se starají o to, aby na stadionech nebyla atmosféra jako v kostele, se nyní předhánějí v nejrůznějších nápadech a akcích, kdy právě Miroslava Peltu častují vulgárními i vtipnými pokřiky a transparenty.

Přerušena byla už řada utkání a naposledy při duelu Slovácko Sigma tábory obou skalních klubů opustily své sektory a zápas se dohrával v komorní atmosféře.

Reakce Pelty

Nejvyšší muž českého fotbalu už v neděli reagoval prohlášením pro Českou televizi, kde připustil ústupek.

„Vidím, že se fanoušci na sociálních sítích předhánějí, kdo kde vyvede větší problém. Za sebe samozřejmě říkám, že se v nejbližších dnech budu snažit navázat komunikaci s jednotlivými kluby i jejich fanoušky o tom, jaká by byla ta zlatá střední cesta, jak z toho problému vyjít oboustranně se zdravým rozumem," prohlásil Pelta.

Znalci fanouškovského prostředí si ale jen stěží dokážou představit, jak bude v reálu Miroslav Pelta postupovat.

V pondělí ráno navíc vyhlásili bojkot atraktivního moravsko-slezského derby Sigma Baník skalní příznivci obou klubů.

Jak to bylo na Slovácku?

Fanoušci Sigmy hodlají protestovat proti zásahu ochranky v jejich sektoru při zápasu na Slovácku.

V průběhu prvního poločasu byli nejprve ze sektoru vyvedeni dva fanoušci údajně za neslušné skandování a údajně na pokyn osob přímo z vedení olomouckého klubu. Následně většina příznivců sektor na protest opustila.

„Jde především o to, jak se vedení Sigmy postavilo ke svým fanouškům. Dalo by se mluvit jmenovitě o lidech, kteří za celou událostí stojí, ale bohužel naše informace nelze ověřit, proto si konkrétní jméno necháme pro sebe," stojí na fanouškovském webu sigmaolomouc.cz v prohlášení o bojkotu pondělního derby.

„Pohár trpělivosti s vedením SK Sigma Olomouc pomalu přetéká. Výsledkem sobotního extempore je zvětšení příkopu mezi vedením a fanoušky, který vyústí ve snížení podpory pro utkání s Baníkem pro SK Sigma Olomouc. Záměrně píšeme SK Sigma Olomouc, a ne hráče, protože ty určitě chceme nějakým způsobem podpořit," píší olomoučtí fanoušci.

Lístky pouze na jméno

Nelíbí se jim ani zpřísněný prodej lístků. Ty se budou prodávat pouze na jméno. U vchodu pak budou pořadatelé kontrolovat, zda údaje na vstupence (jméno, příjmení a celé datum narození) souhlasí s dokladem totožnosti.

Bez Baníkovců

Baník zřejmě nebude mít na stadionu příznivce žádné, což v novodobé historii klub nepamatuje.

Fanouškovský web www.chachari.cz včera vydal prohlášení, kde vyzývá všechny příznivce slezského klubu, aby v Olomouci nechodili do sektoru hostů a nekupovali do něj ani vstupenky.

„Vzhledem k okolnostem a omezením, které tento zápas provázejí, jsme se rozhodli poprvé v dějinách vyhlásit absolutní bojkot zápasu Sigma Baník," píše se na stránkách.

Dá se tak očekávat, že Baník bude mít v pondělním důležitém utkání na Hané prázdný sektor.

„Uvědomujeme si, že Baník právě v této chvíli potřebuje naši podporu na stadionu, ale také víme, že tady už jde o daleko více," píše se na webu.