Záhy po prohraném zápase pak vedení olomouckého klubu odvolalo trenéra Romana Pivarníka. Tým do konce sezony povede jeho dosavadní asistent Martin Kotůlek

Sigma v pondělí proti soupeři, který bojuje na rozdíl od ní jen o záchranu v soutěži, předvedla dobrou první desetiminutovku.

Hořavova střela levačkou prosvištěla těsně vedle. Vzápětí hlavičkoval Martin Šindelář. Jenže míč tlačil až příliš k zemi a tak koníčkem přestřelil.

„Byla to veliká šance. Bál jsem se, abych to nedal někam pánubohu do oken, ale takhle jsem to nechtěl," litoval Šindelář.

Větší šanci už si Sigma bohužel nevypracovala. Naopak začaly hrozit Teplice. Nejdřív těsně vedle hlavičkoval Jablonský, pak málem zbořil bránu Chovanec, který po standardní situaci napálil balon nádherně z voleje do břevna. Rána to byla taková, že i dorážející tepličtí hráči reagovali pozdě.

Sigmu bohužel zvonění za Zlámalem neprobralo. Poločas skončil nerozhodně, po obrátce střílel Pospíšil, ale jen do rukavic připraveného Grigara.

Pak už Teplice udeřily. Paradoxně po situaci, kdy Sigma mohla jít do nadějného přečíslení. Jenže Doležal na polovině lacino přišel o míč a role se najednou obrátily. Podaný vletěl do pokutového území, naservíroval Mahmutovičovi a ten skóroval do prázdné branky.

„V prvním poločase se nám dařilo brejkové situace hlídat, ve druhém právě takový moment zápas rozhodl," posteskl si trenér Sigmy Roman Pivarník.

„Začátek byl z naší strany dobrý. Měli jsme tam hned dvě šance, ta Šindelářova byla stoprocentní. I pak byla naše aktivita slušná, ale soupeř postavil hodně defenzivních hráčů a snažil se k nám hodně těsně přistupovat a nenechával nám prostor," řekl Pivarník.

Hanáci zápas dohrávali v křeči. Tím spíš, když po standardní situaci inkasovali ze skrumáže z kopačky Matuly.

„Je to paradoxní, že se nám podařilo vyhrát právě v Olomouci, když jsme po vítězství sahali i v jiných zápasech. Věděli jsme, že Sigma má svoje problémy. Do zápasu jsme ale vstoupili špatně a nevím, jak by se to vyvíjelo, kdybychom inkasovali," řekl trenér Teplic Zdeněk Ščasný, jehož tým vyhrál venku po patnácti zápasech, tedy po celém roce.

„Ve druhém poločase se nám podařilo dát z brejku gól a od té doby jsme byli nebezpeční a myslím, že vítězství jsme si zasloužili. Pokud má mít ale tahle výhra cenu, musíme ji potvrdit s Ostravou," dodal Ščasný.

Zatímco Teplice si v boji o záchranu výrazně pomohly a dokonce utekly z patnáctého místa tabulky, Sigma si ještě více zkomplikovala svou situaci v boji o Evropskou ligu. Na třetí Liberec ztrácí čtyři kola před koncem tři body.

Sigma Olomouc – FK Teplice 0:2 (0:0)

Branky: 61. Mahmutovič, 72. Matula. Rozhodčí: Jílek – Mencl, Dobrovolný. ŽK: Vepřek, Dreksa, Varadi – Jablonský, Rosa, Jindráček. Diváci: 3646.

Olomouc: Zlámal – Vepřek, Dreksa, Šindelář, Koutný (69. Varadi) – Hořava, Pospíšil (76. Ordoš), Plšek – Schulmeister (59. Petr), Navrátil – Doležal. Trenér: Pivarník.

Teplice: Grigar – Vondrášek (14. Chovanec), Kaufman, Jablonský, Rosa – Litsingi, Matula, Čajič (63. Vachoušek), Podaný – Jindráček (89. Lüftner), Mahmutovič. Trenér: Ščasný.