Minimálně v první dvacetiminutovce ale něčemu podobnému vůbec nic nenasvědčovalo. H

osté začali ve velkém stylu. Během čtvrt hodiny klidně mohli vést o tři góly

Dobré příležitosti, leč bez gólového zakončení, měli Němčák, Roman Haviernik i Benýšek. Ten šel dokonce sám na brankáře Baču, udělal zdařilou kličku, ale na poslední chvíli jeho střelu směřující do branky zastavil obránce Martin Jindra.

Zaslouženého vedení se Troubky dočkaly v 18. minutě, když Haviernikova střela prokrouzla za Bačova záda.

„Začátek byl z naší strany podobný jako v Kozlovicích. Byli jsme neskutečně nervózní a soupeř měl jednu šanci za druhou. Kdyby nám odskočil na větší rozdíl, zápas by vypadal úplně jinak," připustil po zápase trenér Litovle Jaroslav Šišma.

Domácí mužstvo ještě do půle výsledek otočilo. Nejdřív těsně před brankářem tečoval po standardce a Jindrově hlavičce Dokoupil, pak domácí stoper Jindra vrátil přetažený centr Šroma na Krátkého a ten poslal Litovel do vedení. Na závěr Jindra přidal ukázkový gól do šatny.

„Byl u všeho, klobouk dolů. To on otočil zápas," chválil Šišma.

Jeho protějšek, hrající trenér Troubek Lumír Stoklásek, pochopitelně nadšení nesdílel.

„Něco si před zápasem řekneme a pak to na hřišti neplníme. Po standardkách dostáváme stále dokola ty samé góly. Už ani nevím, co s tím dělat," zlobil se.

Po přestávce musely Troubky vypít hořký litovelský půllitr až do dna. Když na trávník z nebe padaly hektolitry vody a nad hřištěm se roztáhly tři duhy, zakončil pohlednou kombinaci domácí kapitán Šrom. Stejný hráč ještě pět minut před koncem uzavřel přízemní ranou z dálky na konečných 5:1.

„Konečný výsledek je pro nás možná až moc krutý, ale nedá se nic dělat. Bohužel můžeme jen litovat nevyužitých šancí ze začátku zápasu. Místo toho jsme domácí nechali skóre otočit a ještě jsme dostali gól do šatny. Pak už jsme nenašli psychickou sílu to zvrátit," dodal Stoklásek.

Gól na 3:1 z konce prvního poločasu byl klíčový i podle Šišmy.

„Ve druhém poločase už potom soupeř pod dojmem zhoršujícího se výsledku odešel, což se dá pochopit. Je třeba ale také říct, že v podstatě do čeho jsme kopli, to byl gól," nepropadal přehnané euforii.

Litovel se díky výhře dostala na 29 bodů, což už by k záchraně pomalu mohlo stačit. Troubky naopak s pětadvaceti čekají další starosti.

Tatran Litovel – FK Troubky 5:1 (3:1)

Branky: 25. Dokoupil, 35. Krátký, 45. Jindra, 72. a 85. Šrom – 18. R. Haviernik. Rozhodčí: Slabý – Zika, Svozil. ŽK: Čevela, J. Haviernik.

Litovel: Bača – Otava, Jindra, Fidler, Miklánek – Kučera (83. Čep), Dokoupil, Šrom, Dvorský – Bednář (76. Krajc), Krátký (74. Baránek). Trenér: Jaroslav Šišma.

Troubky: Sohlich – Pospíšil (80. J. Haviernik), Vala, Čevela, Obrtel – Jakubec, R. Haviernik (80. Ticháček), Stoklásek, Benýšek – Nemrava, Němčák. Hrající trenér: Lumír Stoklásek.