Před týdnem dovezli chválkovičtí fotbalisté první bod z Dolan, a tak chtěli zisk potvrdit před domácími fanoušky.

Úvod utkání však patřil jednoznačně hostům. Po pěti minutách hry se ve vápně domácích individuálně prosadil Woitek a obstřelem na zadní tyč otevřel gólový účet.

V 17. minutě se svěřenci kouče Aleše Salvy prosadili podruhé. Plhákovu dorážku zastavila ruka domácího obránce a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Mlynář.

Aktivní Jeseník, který hraje od začátku sezony ve výborné formě, mohl odskočit na rozdíl tří branek. Karakasidisovu branku však sudí pro ofsajd neuznal.

„Začátek zápasu jsme nezvládli, dostali jsme dva góly, to nás docela srazilo. Nelíbilo se mi tempo, kterým naši hráči vstoupili do utkání. Nebyli jsme ani schopni ohrozit soupeřovu branku," zhodnotil první dějství Tomáš Glos, nespokojený trenér Chválkovic.

Druhou půli už taktovku nedržel Jeseník, který ve svém tempu pořádně ubral, a tak se více do hry dostávali Chválkovičtí.

„Z naší strany byl druhý poločas lepší, ale to taky díky tomu, že soupeř hodně kazil, přestal běhat, docházely mu síly, což mi hostující hráči potvrdili," vysvětloval kouč domácích.

Odměnou bylo snížení Pence v 84. minutě, který se po dlouhém autu trefil pěkně z otočky. Přes závěrečný nápor však Chválkovice vyrovnat nedokázaly. Vytvářeli jsme si šance, dali jsme i kontaktní gól, ale ze závěrečného tlaku, kde byly před brankářem nějaké ty trmy vrmy, už jsme nedokázali víc vytěžit," litoval Glos, který si coby hráč zahrál ligu za Sigmu i Jablonec.

Příliš pozitiv na výkonu svého mužstva, které má po čtyřech zápasech jediný bod a stejný počet vstřelených gólů, čtyřiatřicetiletý kouč nenašel.

„Možná tak zlepšená hra ve druhém poločase a to, že jsme konečně vstřelili gól. Nicméně nás v ofenzívě pořád tlačí bota, musíme se zlepšit."

Pomoci by mohl i Radek Hamy, posila z Holice, který přišel do Chválkovic minulý týden.

„Je to posílení do útoku, zvýšení konkurence. Radek nastoupil až po hodině, protože k nám přišel až později. Ještě se musí zapracovat do týmu a uvidíme," uzavřel Glos. 

SK Chválkovice – FK Jeseník 1:2 (0:2)

Branky: 84. Penc – 5. Woitek, 17. Mlynář z pen. Rozhodčí: Buchta – Čejchan, Kološ. ŽK: Vališ, Novotný – Bříza, Plhák. Diváků: 60.

Chválkovice: Stejskal – Sedlář, Penc, Beneš, Vališ – Toman (87. Václavík), Štefek, Žebrok, Mifka (73. Andrýsek) – Spáčil (56. Hamy), Novotný. Trenér: Tomáš Glos.

Jeseník: Pastucha – Novák, Keltner, Macura, Vavrač – Marcinov (62. Bříza), Karakasidis, Mlynář, Nepožitek (73. P.Glac) – Plhák, Woitek. Trenér: Aleš Salva.

Michal Kvasnica