Těžko říct jestli to bylo dáno nepříznivým počasím, nebo nepříliš povedeným podzimem domácích.

Hrstka statečných však byla svědky solidního duelu, kterému chyběl jen větší počet branek.

Obě mužstva se snažila hrát rychlý kombinační fotbal, ale medlovští byli rychlejší, přesnější a hlavně důraznější, což jim přineslo důležité tři body.

„Hosté byli lepší v kombinaci. Daleko více drželi balón. Zaostávali jsme ve všem, hosté byli všude dříve. Chybělo nám větší nasazení, bez kterého se v krajském přeboru nedá hrát o body," nebral si servítky domácí hrající trenér Zbyněk Odstrčil, který naskočil na posledních dvacet minut, ale ani on nedokázal utkání zvrátit.

Domácí sice začali aktivně a už v 2. minutě zásluhou rohového kopu ohrozili branku Medlova, ale to byl na dlouho jediný světlejší okamžik Chválkovic.

Hned po tomto závaru se otěží zápasu chytili hosté.

V 11. minutě předvedli Medlovští nádhernou akci na jeden dotek, kdy se pomocí čtyř přihrávek dostali ze své poloviny až do velkého vápna.

Akci zakončoval Kasal, který ale svou střelou trefil pouze tyč.

Po další nebezpečné akci z 32. minuty střílel znovu hostující Kasal, který si naskočil na centr z levé strany, ale jeho hlavičku z hranice malého vápna reflexivně vyrazil domácí brankář Urbánek.

V prvním poločase bylo na hřišti pouze jedno mužstvo. Jen kvůli špatné koncovce hostů se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Druhá půle pokračovala ve stejném trendu jako ta první. Hned ve 49. minutě se po standardní situaci dostal ke hlavičce medlovský Svačina. Jeho pokus, ale opět kryl domácí gólman.

Za pár okamžiků Urbánek vyrazil před sebe tvrdou střelu z přímého kopu a při následném zákroku se nejspíš zranil.

Utkání však dochytal, přestože jeho pohyb nebyl příliš přesvědčivý.

Hosté svou převahu dokázali zúročit až v 66. minutě, kdy centroval z pravé strany velmi aktivní Kasal. Centr si pro sebe zpracoval Svačina a z úhlu nádherně přehodil brankáře. Medlov šel zaslouženě do vedení.

Ani po vstřelené brance se Chválkovice nedostaly k vyloženým šancím. Naopak byli to hosté, kteří stále udávali tempo zápasu.

„Byli jsme lepší a zaslouženě vyhráli," zhodnotil utkání trenér Medlova Miroslav Večeřa.

SK Chválkovice – TJ Medlov 0:1 (0:0)

Branky: 66. Svačina. Rozhodčí: Vedral – Jelínek, Horák. ŽK: Pítr, Václavík, Kaczmarczyk – Obíral, Okrouhlý, Rozsypal.

Chválkovice: Urbánek – Vávra (83. Dosoudil), Pítr, Sázel, Mifka – Kaczmarczyk, Václavík (65. Koňarik), Korec (73. Odstrčil), Štrbík, Kvapil (58. Spáčil) – Toman. Trenér: Zbyněk Odstrčil

Medlov: Zmund – Klos, Vášíček, Muller, Rozsypal – Kasal, Chudáček, Okrouhlý, Obíral – Svačina (71. Demeter), Klabačka (59. Vytřísal). Trenér: Miroslav Večeřa

Autor: David Janeczek