„Nadával mi, ale já to na rozdíl od něj unesl. To bychom se tam pak mohli pobít na hřišti všichni,“ glosoval Chorý situaci, která se odehrála krátce před poločasovou pauzou.

Opakované televizní záběry po konci utkání přitom jasně ukázaly, že jestli se někdo měl v tu chvíli bát vyloučení, byl to makedonský matador.

Šumulikoski totiž neudržel nervy na uzdě a jeho pěst vylétla nebezpečně blízko Chorého obličeje.

Útočníka Hanáků zachránil jen šikovný úhybný manévr, žlutému napomenutí však stejně neunikl ani on.

„Nedostal jsem pěst, ale měl jsem ruku v obličeji,“ přiznal férově a dodal: „Já jsem se nikoho nedotkl, nic jsem neudělal, takže si myslím, že za tohle jsem dostal absolutně nezaslouženou kartu,“ štvalo účastníka letošního Eura do 21 let.

Olomoucký Michal Vepřek (v červeném) a Jan Navrátil (v bílém)
Kapitán Vepřek: Hodně náročný zápas. Bod a nula vzadu se ale počítají

Šumulikoski: To si takový mladý kluk nemůže dovolit  Břevno Davida Machalíka, vydařené choreo domácích fanoušků a strkanice mezi slováckým Veliče Šumulikoskim a forvardem Sigmy Tomášem Chorým v závěru prvního poločasu. To byly tři věci, které nejvíce zaujaly v úvodním dějství zápasu Slovácka proti Olomouci. 
Pokud hledáte viníka šarvátky, věřte, že ani ze záběrů kamer nešlo strkanici nijak jednoznačně rozklíčovat. Zdálo se, že kapitán Slovácka Veliče Šumulikoski strčil rukou nebo pěstí do útočníka Sigmy. Následně se do šarvátky zapojily i realizační týmy obou mančaftů. Na hřišti se objevil kouč Olomouce Václav Jílek, domácí asistent Michal Kordula a vedoucí hostujícího mužstva Adam Košař.

V mix zóně vysvětloval kapitán Slovácka, že se útočníka Olomouce ani nedotkl.
„Tu ruku jsem mu dal jenom před obličej. Jinak tam nic nebylo. Během zápasu byla od Chorého nadávka, která se mi nelíbila, bylo to něco o mojí matce. První nadával Hofimu (Hofmannovi), pak mně. To si takový mladý kluk nemůže dovolit. Myslím, že ho brzo někdo uklidní,“ líčil závěr prvního poločasu kapitán Slovácka.

Tomáš Chorý se obvinění pochopitelně bránil. „Ta ruka v mém obličeji byla. A že jsem někoho slovně urážel? To si neuvědomuji,“ nabídl svoje vysvětlení útočník Sigmy.

V šarvátce se v jejím závěru angažoval i kouč hostů Václav Jílek, který strkanici za nijak mimořádnou událost nepovažoval. 
„Co se týče té potyčky, nebyl tam žádný velký problém. Šumi (Šumulikoski) byl ale v ráži a znám Chorase (Chorého), který byl pod kartou, tak jsem tam raději šel, abych to uklidnil. Byla to z mé strany prevence, nebylo by dobré, kdyby se to nějak rozjelo a byly z toho třeba červené karty,“ vysvětloval na tiskovce trenér Olomouce. (std)

Heča mě vychytal, Slovácko podržel

Pro Chorého to byl již třetí žlutý kartonek v sezoně.

„Je to těžké, ale nemůžu s tím nic dělat. Rozhodčí jsou na mě tak nachystaní, ať je to venku nebo doma. Asi musím do soubojů chodit ještě víc opatrněji…“ řekl fotbalista, který se v dosavadních pěti kolech trefil pouze jednou.

O další zásah jej totiž připravil především Milan Heča, brankář Slovácka. V první půli Chorému vytáhl ze šibenice nebezpečnou hlavičku a vzápětí vyškrábl i utajenou střelu na přední tyč.

„Šlo to do brány, ale chytal výborně. Heča mě vychytal, Slovácko hodně podržel. Klobouk dolů před ním,“ pochválil svého soka fotbalista, který je na aktuálním fotbalovém trhu hodně v kurzu.

Toho, že by rozjetou Sigmu reprezentační přestávka zabrzdila, se Chorý nebojí. Naopak se na pauzu těší.

„Aspoň si odpočinu, někam si zajedu, zrelaxuju a bude zase fajn. A až mi to tam začnou kluci více sázet, snad se i rozstřílím,“ uzavřel s úsměvem.

Blýskne se gólově za dva týdny proti Slavii před zaplněným Androvým stadionem?

Předprodej na šlágr proti mistrovi nadále probíhá v klubovém fanshopu nebo v síti TicketPortal.

Uničov (v červeném) Ilustrační foto
Uničov je zpátky! Pomohl probuzený Krč a hattrick Jeřábka