Rodák z Olomouce zatím ve žlutomodrém dresu odehrál dva přípravné zápasy.

„Zatím to vypadá dobře. Obě utkání jsme vyhráli," usmívá se mladý obránce. „Do zápasu proti Žilině jsme šli po týdenním soustředění, jsme v laktátu, docela máme těžké nohy. Byť se jedná o přípravu, je vítězství pro nás velkou vzpruhou," podotkl Václav Koutný.

Společně s Petrem Ševčíkem je v Opavě na testech, ty oběma hráčům končí patnáctého července.

„Uvidíme, jak se situace nakonec vyvine, rád bych 
v Opavě zůstal, ale nevím, 
s čím nakonec přijde Sigma," říká nejistě bývalý mládežnický reprezentant. Otázkou také je, zda se on sám se Slezany domluví na smlouvě.

Fakt nevím, v čem byl problém

Jeho fotbalový příběh je vcelku zvláštní. Loni na podzim patřil za trenéra Martina Kotůlka k základním pilířům olomoucké defenzivy. Z patnácti zápasů nastoupil v jedenácti případech v základní sestavě, jenomže přišla změna trenéra a mladý stoper se musel pakovat.

„Kdybych věděl, co bylo důvodem mého konce, snažil bych se udělat některé věci jinak, abych ligu hrál. Jenomže fakt nevím, v čem byl problém," krčí rameny Václav Koutný.

„Možná jsem někoho naštval, myslím si, že šlo spíše o rozhodnutí z vyšších vrstev. Na podzim jsem hrál téměř vše v základní sestavě a pak přišel konec," přemýšlí nahlas fotbalista, který má za sebou i půlroční angažmá ve slovenské Senici.

Byť posledního půlroku zařezával v Karviné, sestup Sigmy ho zasáhl, a to i přesto, že 
v ní musel předčasně skončit.

„Sigma spadnout neměla. Nepřál jsem jí to, v Olomouci mám spoustu kamarádů, navíc je to klub s pěkným stadionem, skvěle pracuje s mládeží. Nějak stále nechápu, proč je ve druhé lize," říká Václav Koutný.

Hrát s Kůčou bylo k nezaplacení

Za jeho příchod do Opavy může Radim Kučera, člověk, 
u kterého se Koutný učil.

„Hrát s Kůčou bylo k nezaplacení. Hodně mi to dalo. Jsem rád, že mi zavolal a vzal mě do Opavy," pochvaluje si mladý stoper, který je schopen hrát
i na postu pravého obránce.


„V Opavě ale nemám přes Zdeňka Pospěcha na pravé straně obrany šanci. Byť nemám ideální výšku, lépe se cítím na stoperu. Chci udělat všechno pro to, abych se vrátil do ligy," svěřuje se Koutný. „Navíc tady má člověk vedle sebe Pepu Dvorníka, což vám dává na jistotě."

Poslední půlrok strávil na hostování v nedaleké Karviné.

„Nebylo to špatné, hrával jsem pravidelně, ale pan Minář mi řekl, že Karviná už ne," řekl stoper patřící olomoucké Sigmě.

Pokud v Opavě na testech uspěje, narazí na začátku podzimu na svou Sigmu.

„Hrát ale nebudu, bylo mi naznačeno, že vzájemný zápas hrát nebudu. Je to škoda, třeba takový pan Psotka tyto zákazy neuznával, jenomže ten už v Sigmě není," uzavřel Václav Koutný.