Na osmdesát dětí v sobotu odpoledne napochodovalo na plochu Androva stadionu na slavnostní zahájení.

Malí fotbalisté (mezi kterými je ale i jedna dívka) byli plni očekávání, začínal totiž pro ně nezapomenutelný prázdninový týden plný sportu, zábavy a především fotbalu.

Legendy přejí štěstí

A úvodní ceremoniál byl skutečně slavnostní. Dětem popřáli hodně štěstí Karel Brückner a Petr Uličný.

Trenérská legenda Karel Brückner o svém bývalém svěřenci Petru Uličnému s úsměvem prohlásil: „Byl to výborný fotbalista, ale taky jsem si s ním užil," usmíval se Karel Brückner.

„Mimo fotbal je totiž hodně veselý člověk a já jsem s ním zažil hodně zážitků."

Petr Uličný otevíral fotbalovou školu už loni.

„Je to moc pěkný projekt a mají to dobře připravené. Na zahájení jsem byl už loni a teď je pro mě pocta, že tady se mnou byl Karel Brückner," prohlásil.

Zkušený lodivod hned několika prvoligových týmů popřál dětem, ať jim vydrží vůle, stát se dobrými fotbalisty. „Uvidíme, jestli se potom někdo někdy ozve a řekne: pane Uličný, tehdy když jsem měl devět roků, tak jste nás na zahájení fotbalové školy vítal," usmíval se bývalý kouč.

Olomoucká fotbalová škola

Zahájení Olomoucké fotbalové školy. Foto: DENÍK/Stanislav Heloňa

Hejtmanovo přivítání

K mladým sportovcům promluvil i hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil.

„Vítejte v kraji, který je zaslíbený sportu. My jsme podle všech statistik a zjišťování kraj, který dává nejvíc finančních prostředků na sport. Je to sedmdesát milionů ročně a z nich jde dvacet milionů na mládež," prohlásil hejtman Rozbořil na slavnostním zahájení.

Trénink i doprovodný program

Pak už na malé fotbalisty potom už čekala tréninková jednotka pod vedením profesionálních trenérů Sigmy Olomouc.

Následovala první noc v pětihvězdičkovém NH Collection Olomouc Congress a druhý den už setkání s patrony letošního ročníku Olomoucké fotbalové školy Martinem Pospíšilem a Filipem Novákem, kteří na Hanou přicestovali rovnou z Jablonce.

Kromě společného tréninku na hřišti stihli v rámci zábavného programu omrknout i luxusní sportovní vozy.

„Byly tady super káry, takže děti měly radost a i my se rádi podíváme, protože takové super auta nevídáme," usmíval se Filip Novák.

„Odpoledne nás čekal trénink a dětem jsme se s Martinem snažili předat nějaké zkušenosti," vyprávěl Filip Novák, který pochází z Přerova.