„Musíme si taky hlídat, abychom nebyli na hrušce. Ten výsledek je hodně zavádějící. Do dalšího zápasu musíme jít zase bojovně a agresivně a zase vyhrát," prohlásil čtyřbodový režisér olomoucké hry Ordoš.

Jaké jsou dojmy ze zápasu, který se pro vás nevyvíjel zrovna ideálně?
Nevyvíjel, prohrávali jsme. Udělali jsme chybu, Baník to dobře vykombinoval a uklidil. Podařilo se nám naštěstí rychle vyrovnat. Baník hrál dobře, nezasloužil si takový debakl.

Připsal jste si tři asistence a gól. Máte radost z takové bilance?
To ale nic neznamená. Pokud body někde nepotvrdíme, tak si za jedna plus tři nic nekoupím.

Na jaře jste dali v sedmi zápasech tři góly. Proti Baníku jste se trefili hned šestkrát. Co se změnilo?
Bylo to v tom, že jsme vedli. Když vedeme, tak si všichni věří a mančaft je úplně jiný. To se ukázalo i proti Baníku. Kluci měli chuť, bojovali jsme a stálo to za to, byli jsme dobře připravení. I když Baník se štěstím vyrovnal, tak jsme se dostali do zápasu.

Podařilo se vám krásně skórovat z dálky. Dal jste někdy podobný gól?
Já vůbec moc gólů nedávám (usmívá se). Neměl jsem jiné řešení. Gólman byl daleko z brány, neměl jsem už rychlost, zpomalil jsem, abych zalepil ten odkop. Byl to hezký gól.

Po gólu jste ukazoval a díval se k nebi.
(Odmlčí se) Takhle to slavím od září, kdy mi umřela máma.

Michal Ordoš slaví první gól do sítě Baníku

Dávám haluzácké góly, přihrávky jsou větší radost

Máte z finálních přihrávek větší radost než z gólu?
Mám z toho určitě větší radost, já dávám haluzácké góly.

Nechával jste se ošetřit kvůli krvácejícímu obočí. Co se vám stalo?
Slavili jsme a byl u mě Kuba Petr. Přiběhl blázen Radakovič, skočil mi na záda a Kuba mi dal čelo. Takže super.

Ze šatny jsou slyšet radostné výkřiky. Co se tam děje?
Euforie je obrovská, dlouho jsme nevyhráli. Ale musíme ji zmírnit. Pořád to nic neznamená, máme pořád velikou ztrátu. Musíme body potvrdit a vyhrát i v Liberci.

Výsledek je zavádějící, musíme pořád bojovat

Pomůže vám takové vítězství zvýšit sebevědomí?
Jsem rád, že jsme vyhráli, zastříleli jsme si a psychicky jsme se zvedli. Věřím, že v tom budeme nějak pokračovat a že jsme se aspoň nějak nastartovali.

Koho můžete v tabulce přeskočit, abyste se zachránili?
Momentálně je pro nás asi jediný soupeř Jihlava. Pak už je zas velký odstup. Vyvíjí se to zápas od zápasu, pak to může být všechno jinak. My se potřebujeme zachránit.

Nebál jste se v úvodu po inkasované brance, že byste se mohli dostat do velkých problémů?
Ne, naopak mě to obrátilo v hlavě. Řekl jsem si, že už nemáme co ztratit a že začneme hrát. My to tak míváme. Věděl jsem, že začneme hrát bez tlaku a taky se to potvrdilo.

Může jasné vítězství proti Ostravě pro Sigmu obrátit dosavadní vývoj jara?
Určitě může. Může nás to nastartovat. Musíme si taky hlídat, abychom nebyli na hrušce. Ten výsledek je hodně zavádějící. Do dalšího zápasu musíme jít zase bojovně a agresivně a zase vyhrát.

Michal Ordoš

Atmosféra vynikající, ať si hážou i petardy

Co říkáte na atmosféru zápasu?
Výborný. Fanoušky musím pochválit, udělali vynikající atmosféru. I ti naši. Taková kulisa… Krásné moravské derby, možná bude i příští rok (smích). Když se zachráníme.

Z početného baníkovského kotle občas vyletěla na hřiště pyrotechnika. Před gólem na 2:2 to vypadalo, že dokonce rozhodila Šimona Faltu a Baník pak dal branku.
Taky jsem se díval, že se tam Faltič asi trochu lekl. Ale za takovou kulisu, ať si to tam hážou. Klobouk dolů za to jak fandí, když tam hodí pár petard… Pokud to nikoho nezraní…

Jak jste se cítil v utkání? Ze začátku se vám nedařilo podle představ?
Musím říct, že jsem se hodně trápil. Měli mladé běhavé mužstvo a to už na mě není, na takového pantátu. Ale ne, v tom to nebylo. Měl jsem nějaké zdravotní problémy, tři týdny jsem prakticky netrénoval. Třicet pět minut jsem byl strašně zafučený. Nemohl jsem chytit tempo.

Ve druhé půli už to bylo lepší?
Tak to je vždycky. Když jsem se do toho dostal, rozběhal se. Pak mi pomohl gól, ze začátku jsem tam měl hodně ztrát. To je nejhorší, když jsi hrozný a dáš gól a na tři nahraješ.

Musí to být 5:0, abych někoho obešel

Od rána jste tedy necítil, že by to mělo být proti Baníku něco extra?
Cítil jsem se dobře, namotivoval jsem se. Měl jsem chuť, ale v zápase mi zničehonic ztvrdly nohy. Věděl jsem, že trénink chybí. Tři týdny jsou znát, zvlášť ve třiceti třech letech.

Nemohl jste se připravovat naplno?
Celý týden jsem trénoval jenom tak napůl. Měl jsem zdravotní problémy, takže tam byly nějaké úlevy. Všechno se podřídilo zápasu s Baníkem. Nechodil jsem do hry, měl jsem takový bezkontaktní trénink. Narval jsem se před zápasem prášky a šli jsme na to.

I v závěru jste ale šel do kličky a pálil nad. Vypadalo to, že ještě nějaké síly máte…
To už byl takový záchvěv, nevím, kde jsem ho vzal (usmívá se). Když se daří, tak už si hráč věří. V páté minutě bych to neudělal. Asi potřebujeme vést pět nula, abych někoho obešel. Bojím se, abychom se nevystříleli… Ale uvidíme.