Mohl se totiž radovat z čistého konta a vítězství domácích barev.

Blaha tak skvěle zaskočil za zraněnou brankářskou jedničku Sigmy Zdeňka Zlámala. Ten si na druhý poločas ligového duelu dokonce odskočil zafandit do olomouckého kotle.

Blaha dostal v zápase se Slováckem přednost před Martinem Šustrem, jenž po zraněném Zlámalovi dochytal minulý zápas v Českých Budějovicích. Největší starosti mu dělaly nebezpečné centry před branku. Přímou střelu na něj totiž fotbalisté Slovácka za celý zápas ani nevyslali.

„Soupeři to docela nakopávali, ale kluci mi tam toho hodně odhlavičkovali. Musím ale říct, že to bylo strašně vyčerpávající. I když jsem neběhal tolik jako kluci a neměl tolik práce, tak jsem v tom vedru byl docela vyčerpaný," přiznal Blaha, jenž si připsal páté čisté konto v nejvyšší soutěži.

Nepříjemný Došek a vyloučení Dreksy

Olomoucká obrana si musela dávat pozor především na urostlého forvarda Libora Doška, na kterého směřovala většina centrů.

„Jak v prvním poločase Pavel Dreksa, tak Aleš Škerle ve druhém to výborně odskákali. A pak i Martin Šindelář, který naskočil do zápasu. Hrál super, překvapil mě," pochválil mladého hráče, který šel na hřiště poté, co se za zbytečné oplácení nechal vyloučit člen stoperské dvojice Dreksa.

„Byla to Pavlova chyba, kopat ho neměl. Došek je ale nepříjemný, protože dojíždí souboje. Bohužel pro Pavla rozhodčí viděl jenom to oplácení," okomentoval Blaha moment ze druhého poločasu, po kterém se na olomoucké straně vylučovalo.

Ofsajdový vlastenec

Nejtěžší chvíle Blaha prožil ve druhé půli, kdy jej překonal vlastní obránce Škerle. Naštěstí pro Sigmu byl ale odpískaný ofsajd a gól tedy neplatil.

„Aleš mi to strčil přímo do branky, ale pro něj to byla těžká situace. Naštěstí byl ofsajd," konstatoval Blaha, který by mohl dostat šanci i v dalším ligovém zápase na pražské Slavii. Zlámal totiž bude kvůli zraněnému kolenu zřejmě stále mimo hru.

„Uvidíme, kdy Bob Zlámal začne s tréninkem. U něho je možné všechno," smál se Blaha. „Doufám, že jsem tímto výkonem trenérovi dokázal, že se nemusí bát mě tam dát i do dalšího zápasu," dodal Blaha.

A jak prožíval duel se Slováckem zraněný Zlámal?

Hodně netradičně. Ve druhé půli totiž povzbuzoval společně s olomouckými skalními fans na východní tribuně.

„Vymyslel to šéf olomouckého kotle, kterému se říká Metla. Bylo to skvělé, opravdu výborná zábava," pochvaloval si Zlámal v rozhovoru pro isport.cz.