Sigma nastoupila v sestavě prošpikované borci u áčka v čele s Plškem či Ordošem, nejlepšími střelci druhé ligy.

A podle toho to také v úvodních minutách na hřišti vypadalo.

Hned ve druhé minutě zakončil pohlednou kombinaci z malého vápna do prázdné branky Plšek.

A další šance přicházely jako na běžícím pásu.

„B-tým u nás slouží pro potřeby áčka. Proto hrál třeba Javůrek levého obránce, nebo Ordoš odehrál celé utkání. Tak si to přál trenér Kalvoda," vysvětloval celou řadu změn v sestavě olomoucký kouč Augustin Chromý.

Sigma dominovala i dál, ale půltucet šancí zahodila. Nepomohlo jí ani vyloučení Komínka, který zastavil jako poslední hráč unikajícího Rolince.

Naopak hosté vyrovnali. Pavel Malý dostal míč za obranu a tváří v tvář Bártovi, si věděl rady.

Po přestávce pokračovalo dobývání třebíčské branky.

Oslabený soupeř se zuby nehty bránil. Sem tam pomohl už překonané defenzivě gólman Kotnour, jindy štěstí. 

Jednou také rozhodčí. Když neuznali Ordošovi jasný gól hlavou. Sudí si nebyli jisti, že míč přešel celým objemem brankovou čáru.

„Jak říkal pan Brückner, nejhorší je, když soupeři vyloučí hráče a úplně nejhorší je, když mu vyloučí dva," usmíval se Chromý.

I na to v páteční předehrávce došlo. Po druhé žluté kartě za zakopnutí míče musel ze hry Dočekal. To už ale Hanáci vedli o dvě branky.

Z tlaku se prosadil hlavou po Ordošově centru Plšek a pak po brejku a přihrávce Buchvaldka Texl.

Hosté v těch chvílích cítili velkou křivdu, protože bezprostředně před třetí brankou se dožadovali v olomouckém vápně penalty za údajnou ruku.

Skóre v závěru ještě dotvořil Buchvaldek, který doslova dotlačil míč do branky po trojité šanci, během které se vyznamenal nejdřív Kotnour a na chvíli ještě Třebíč zachránilo břevno.

„Řekl bych, že ze začátku Třebíč hrála fotbal, měla brejky, ale my jsme byli vzadu koncentrovaní. Díky uvolněnému prostoru jsme si vytvářeli šance a měli tam spoustu pěkných akcí. Chyběl tomu ale druhý, třetí gól, mínil Chromý.

„Pak jsme si nechali od deseti vyrovnat, soupeř se zatáhl a hrálo se nám o to hůř. Kluci to nakonec ale zvládli," dodal.

Díky vítězství v přehrávce prvního jarního kola Sigma udržela náskok a přezimuje v čele tabulky.

SK Sigma Olomouc B – HFK Třebíč 4:1 (1:1)

Branky: 3. a 69. Plšek, 71. Texl, 80. Buchvaldek – 43. Malý. Rozhodčí: Priesol – Z. Kneisl, L. Kneisl. ŽK: Bystroň, Svozil – Š. Svoboda, Dobrovolný, Dočekal. ČK: 24. Komínek, 74. Dočekal (oba T.). Diváků: 100.

Sigma B: Bárta – Texl, Svozil, Bystroň, Javůrek – Schmidt (62. Buchvaldek), Plšek, Habusta, Ordoš, Falta (76. Vichta) – Rolinc (81. Richter). Trenér: Augustin Chromý.

Třebíč: Kotnour – Š. Svoboda, P. Svoboda, Komínek, Dobrovolný – Dočekal, Podzemský (83. Benda), Havránek, Chlup, Ošmera – Malý (62. Florián, 81. Válek). Trenér: Libor Zelníček.