Naproti tomu řada domácích brejků vyústila v gólovou příležitost.

„Myslím si, že na vyložené šance to skončilo tak 8:2 a nastřelili jsme čtyři tyčky. Před hráči smekám, protože takové vítězství musí všem chutnat," radoval se po zápase domácí trenér Zbyněk Zbořil.

Střelecký účet zápasu otevřel ve 26. minutě Jindřich Stehlík dorážkou z malého vápna po rohovém kopu. „Lada Hanuš vyhrál hlavičku a šlo to do břevna, Staňa Píšek to dorážel a zablokovali to obránci, pro mě to pak už byla slíznutá smetana," popsal rozhodující gól jeho autor.

Ale první šanci měl před ním Luboš Chloupek, zvýšení na 2:0 pak odmítli ve dvoušanci ve 35. minutě Jakub Kučera a Štěpán Kolařík. Čtyři minuty před přestávkou Chloupek vyhrál osobní souboj s hostujícím brankářem Grogerem, ale trefil jen tyčku zcela prázdné branky.

„Soupeř z nás v úvodu utkání měl respekt, ale my jako bychom stále byli v autobuse. Ne a ne se správně rozjet a nenašel se nikdo, kdo by to vzal na sebe a ostatní strhl. Na držení míče se utkání nevyhrává," smutně po zápase konstatoval olomoucký kouč Augustin Chromý.

Druhá půle sice začala gólovou šancí hostů, ale zcela volný Filip Richter poslal z malého vápna hlavičku do Flodrovy náruče. A zápas se vrátil do starých kolejí. V 70. minutě trefil Ladislav Hanus nádhernou dělovkou z trestného kopu z pětadvaceti metrů téměř spojnici tyče a břevna.

Hned další útok byl ukázkovým brejkem. Stehlík na půlící čáře vyhrál tvrdý souboj s obráncem, zpracoval těžký míč a naservíroval českou uličku do běhu Janu Minxovi tak, že šel sám na brankáře. Jenže ten se šance polekal a vystřelil přímo do Grogera.

Snaha hostů o závěrečný tlak byla stejně platonická jako jejich celkový herní projev a domácí bez problémů hubené a zasloužené vítězství uhájili.

„Rozhodla naše větší vůle po vítězství. Věděli jsme, že se s nimi nemůžeme měřit v individuálních schopnostech a rychlosti, a proto jsem apeloval na to, abychom byli důrazní a nenechali jim volnost v důležitých prostorech. Tedy v jejich závěrečných třiceti metrech a kolem naší šestnáctky. Všechno to vyšlo beze zbytku," chválil Zbořil.

„Byl to jeden z našich nejhorších výkonů na jaře. Nejvíc mě rozzlobilo, že jsme zase dostali gól po standardní situaci a naší individuální chybě. Na druhé straně jsou tu i objektivní příčiny porážky. Chybělo nám několik hráčů a jiní hráli s virózou, což byl důvod všech střídání," konstatoval Chromý.

FK Blansko – FC Sigma Olomouc B 1:0

Poločas: 1:0. Branka: 26. Stehlík. Rozhodčí: Zaoral – Pospíšil, Gloser. ŽK: Neuer (Ol.). Diváků: 219.

Blansko: Floder – Šplíchal, Píšek, Hanuš, Koláček – Chloupek (87. Feik), Kučera, Kratochvíl, Kolařík (90. Šmerda), Duda (35. Minx) – Stehlík. Trenér: Zbyněk Zbořil.
Sigma B: Groger – Surzyn, Kotouč, Neuer, Seibert – Bala (56. Voleský), Habusta, Richter (74. Kiška), Antwi – Látal, Yunis (68. Vachodil). Trenér: Augustin Chromý.