Hosté si díky skvělému výkonu brankáře Tomáše Bureše odvezli bod za remízu 1:1. Za Sigmu odehrál první soutěžení zápas obránce David Bystroň.

„Na to, že nehrál dva roky, tak hrál excelentně. Ukázala se u něj zkušenost i kvalita v rozehrávce, měl obrovskou aktivitu," pochválil Bystroně trenér Augustin Chromý.

Olomoucká obrana pod taktovkou zkušeného beka neopouštěla hosty do žádných šancí, ale ani Sigma se dlouho do gólových příležitostní nedostávala.

Změnilo se to až po půlhodině hry, kdy se před Burešem zjevil Jakub Rolinc, který však z metru napálil míč do prostějovského gólmana, jenž dobře zmenšil střelecký úhel. O tři minuty později se Sigma radovala z gólu, jenže rozhodčí jej pro ofsajdové postavení neuznal.

Prostějov dal, Sigma ne

Hosté se pět minut před pauzou poprvé pořádně osmělili, útočník Karel Kroupa dostal míč do šestnáctky, kde jej stáhl domácí kapitán Svozil a byla z toho penalta. Míč si postavil sám prostějovský ostrostřelec a s přehledem otevřel skóre.

Prostějov se už možná viděl v šatně s poločasovým vedením, jenže proti byl útočník Rolinc, který vyrovnal na 1:1.

Hned po změně stran zahrával Fládr standardku a moc nechybělo, aby se hosté vrátili do vedení. Brankář Bárta míč zastavil na poslední chvíli.

Po hodině hry kopala penaltu i Sigma za ruku prostějovského obránce, Rolince však vychytal hrdina nedělního dopoledne Tomáš Bureš.

„Kromě toho, že jsme nedali penaltu a nedohráli některé situace, které jsme měli dohrát zkušeněji a kvalitněji. Myslím, že kdybychom dali na 2:1, tak by ten zápas měl jiný vývoj," konstatoval olomoucký trenér Augustin Chromý.

Chromý: Aktivita byla až překotná

V závěru zápasu Sigma zatlačila soupeře do obrany, jenže další šance už neproměnila. Taky hosté chtěli strhnout výhru na svoji stranu, ale šanci si už vypracovat nedokázali.

„My bod bereme, soupeř je velice kvalitní, takže remíza je pro nás dobrá a myslím, že i zasloužená," hodnotil zápas asistent prostějovského trenéra Jury Roman Popelka.

„Více střeleckých pokusů měla Sigma, ale myslím, že na vyložené brankové příležitosti to bylo zhruba vyrovnané."

Domácí lodivod litoval dvou ztracených bodů do tabulky Moravskoslezské fotbalové ligy, na druhou stranu si pochvaloval přístup svých svěřenců k zápasu.

„Hráčům můžu těžko něco vyčítat, jejich aktivita byla až překotná. Sice jsme doma ztratili dva body, ale co se týče bojovnosti a předvedené hry, tak můžeme být spokojeni, protože to byl dobrý fotbal," dodal Augustin Chromý.

SK Sigma Olomouc B – 1. SK Prostějov 1:1 (1:1)

Branky: 44. Rolinc – 41. Kroupa z pen. Rozhodčí: Duda – Vojkovský, Mikeska. ŽK: Svozil, Kalvach – Kroupa, Rus. Diváků: 200.

Olomouc B: Bárta – Texl, Svozil, Bystroň, Hála – Falta, Habusta (81. Žák), Richter, Kalvach, Schmidt (78. Vichta) – Rolinc. Trenér: Augustin Chromý.

Prostějov: Bureš – Hirsch, Hloch, Zatloukal, Rus (74. Krejčíř) – Koudelka (89. Pančochář), Fládr, Zelenka, Machálek (82. Šteigl), Langer – Kroupa. Trenér: František Jura.