Fotbalisté olomoucké rezervy byli i v úmorném vedru na první přípravný duel pořádně natěšení a v prvním poločase se díky trefám Hladíka a Schmidta ujali dvougólového vedení.

Košice ve druhém poločase snížily, ale na vyrovnání už nedosáhly. Béčko Sigmy bralo cennou výhru 2:1 a potěšilo tak svého trenéra.

„Hráči prokázali po té pauze velkou chuť, bylo vidět, že jim fotbal chyběl. Důležité bylo, že splnili to, co jsem chtěl do defenzivy, to znamená absolutní agresivita dozadu, samozřejmě v mezích možností. Za výkon bych chtěl kluky pochválit," uvedl na klubovém webu Sigmy trenér Augustin Chromý.

Ten během zápasu otestoval i čtyři nové hráče, kteří jsou v týmu na zkoušce. Jedná se o trio záložníků Strašák, Urbančok, Jeřábek a útočníka Krče. „Byl to pro ně určitě velice dobrý zápas a dobrá zkušenost. Ukázali, že jsou šikovní, na další hodnocení si počkám, až toho víc odtrénujeme a odehrajeme," dodal trenér Chromý.

Další přípravný zápas olomoucké béčko odehraje ve středu s Hradcem Králové na hřišti v Jablonném nad Orlicí.

SK Sigma Olomouc B – MFK Košice 2:1 (2:0)

Branky: 16. Hladík, 44. Schmidt – 71. Trebuňák. Rozhodčí: Pochylý.

Olomouc: 1. poločas: Spurný – Hladík, O. Ševčík, Svozil, Jemelka – Buchvaldek, Richter, Jeřábek (30. Kalvach), Krč, Schmidt – Rolinc. 2. pol.: Hora – Texl, Habusta, O. Ševčík, Vichta – Danis, Kalvach, Richter (60. Jeřábek), Strašák, Urbančok – Yunis. Trenér: Augustin Chromý.

Košice: Ružinský (60. Stijakovič) – Kubík (60. Haskič), Mikča (60. Karaš), Pavúk (45. Jonec), Djordjevič (45. Tóth) – Vancák (60. Dimun), Hovančík, Takáč (45. Dancák), Horodník (60. Bukata) – Gáll (60. Trebuňák), Viazanko (45. Jano). Trenér: Marek Fabuľa.