Baník, který dohrával o deseti mužích, v derby prohrál 1:0.

FOTO a REPORT ze zápasu ZDE

„Ty venkovní zápasy jsou těžké, mně přijde, že na každém venkovním hřišti hrajme do kopce," pousmál se Baroš.

Jak jste spokojen s výkonem, který jste proti Sigmě předvedli?
Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas. V první půli jsme byli trochu ustrašení a Olomouc hrála dobře. Drželi míč a po naší chybě dali gól. My jsme si v prvním poločase ani nevytvořili žádnou šanci, měli jsme tam v úvodu jednu střelu. Ve druhé půli jsme po vyloučení našeho hráče začali hrát fotbal a myslím, že jsme Olomouc začali přehrávat. Je pravda, že oni potom asi hráli na výsledek, že to chtěli trochu stáhnout, ale nám se tam otvíraly prostory a je škoda, že jsme nějakou šanci neproměnili.

Zlobil jste se o poločase na své spoluhráče? Chybělo vám něco na jejich výkonu?
Já jsem klukům nic nevyčítal. Nejsem tady od toho, abych to dělal, já jsem jeden z nich. Olomouc hrála v první půli dobře, my jsme možná mohli být trochu aktivnější, ale myslím, že to kluci dneska odmakali jako celý tým a i v deseti jsme odehráli dobrý zápas. Škoda, že jsme si neodvezli bod.

Ve druhém poločase jste se dostal do několika šancí. Co vám chybělo k tomu, abyste se prosadil?
Já jsem nemohl střílet, protože obránce byl blízko mě, takže bych ho nastřelil. Chtěl jsem si to zpracovat, čekal jsem, že mi půjde do pohybu, ale zůstal stát a tak už jsem se ke střele nedostal, protože ten bek byl blízko a odkopl mi to.

Po změně stran jste předvedli bojovný výkon na hranici možností. Kde se to ve vašem týmu vzalo?
Jde o ligové body a my hrajeme o záchranu. My nejsme v pozici, že bychom mohli něco vypouštět, my musíme hrát každý zápas naplno. Navíc tady přijel početný dav našich fanoušků, za což bych jim chtěl poděkovat. My jsme makali, protože zachránění nejsme a je před námi pořád ještě dlouhá sezona.

Byl zápas na půdě Olomouce zatím nejtěžším, který jste na jaře v Gambrinus lize odehrál?
Olomouc hrála dobře, ale Plzeň taky. Ty venkovní zápasy jsou těžké, mně přijde, že na každém venkovním hřišti hrajme do kopce (usmívá se). V Česku přijedete k venkovnímu zápasu a je to holt těžké.