Záložník SK Sigma Olomouc Lukáš Bajer (*1984) zařídil svému týmu bod ze zápasu 24. kola Gambrinus ligy. Krásným gólem. Ale žádná náhoda to nebyla. Přesně takovou branku dal dvě kola předtím v Liberci. Téměř ze stejného místa.

Bajer už dal v této sezoně tři góly. V ročníku, v němž má Sigma prachbídnou produktivitu, je spolu s Lukášem Hartigem zatím nejlepším střelcem týmu.

V nejvyšší soutěži hraje teprve od loňského léta. A pomalu se začíná řadit mezi opory. Nejen proto, že patří k bojovníkům, kteří na trávníku nechají duši. Podstatný je také pro standardní situace. Po jeho rohovém kopu dal stoper Martin Hudec vítěznou branku v utkání s Ostravou.

V Liberci a naposledy v Teplicích už to bylo jen na Bajerovi. Dva kroky a balon je v síti.

„Bylo to ze stejného místa jako v Liberci. Soustředil jsem se jen na to, abych netrefil zeď. Jsem rád, že to má tentokrát cenu bodu,“ usmíval se Bajer.

„Když je to blízko, tak si to většinou beru já. Ale když to je větší dálka, tak to už je potom na hlavičkáře nebo na přímou střelu pro jiné hráče, než jsem já,“ podotkl Bajer.

Utkání v Teplicích se pro Sigmu nevyvíjelo dobře. „Začali jsme špatně, ale pak jsme se z toho dostali. Nakonec jsme určitě mohli získat i tři body, stačilo jen dohrát nějaké šance,“ řekl Bajer. „Ale jsme za bod rádi, protože předtím jsme doma ztratili se Zlínem,“ podotkl.

Olomouc ve druhém poločase domácí přehrávala, ale ze hry se znovu skórovat nepovedlo. Nemůže stát za nervozitou v zakončení pocit toho, že tým je v tabulce dole?

„Nevím. Vždycky chybí finální přihrávka. Pořád se s tím trápíme, skoro celou sezonu. Pracujeme na tom pořád. Fotbal je o gólech, musí nám to tam začít padat, ještě než skončí liga,“ řekl Bajer.

Se silnými to jde, proti slabým je to horší. Přesně tohle platí o hře Sigmy v této sezoně. A potvrdilo se to znovu i v Teplicích.

„Věděli jsme, že to nebude jednoduché utkání. Jeli jsme si minimálně pro bod. Zlín, to pro nás bylo velké zklamání. Máme bod z Teplic, teď nás čekají doma dvě utkání, proti Plzni a Žižkovu. A nic jiného než šest bodů pro nás neexistuje,“ podotkl Bajer.