„Vedli jsme 2:0. Bohemka si prakticky nic nevypracovala, měla tlak jen ze standardních situací. Bohužel z nich jsme nakonec dostali dva góly,“ litoval Látal mladší.

Do sestavy proklouzl díky zranění Martina Sladkého, který měl už během minulého zápasu proti Karviné problémy s kolenem a nakonec musel na operaci.

„Hned od začátku týdne jsme probírali, že Martin Sladký bude dlouhodobě mimo a že bych mohl hrát. Připravovali jsme se na to. Byly tam ale i další varianty,“ prozradil jednadvacetiletý fotbalista, který v této sezoně sbírá první ligové starty. Nejvýše hrál zatím druhou ligu – za béčko Sigmy a pak na hostování v Pardubicích.

„Zvažovali jsme to, ale nakonec jsme tam neměli koho jiného dát. V úvahu přicházel ještě Hála, ten ale po zranění ještě nenastoupil do mistrovského zápasu,“ vysvětloval svou volbu jeho otec Radoslav Látal.

Látal mladší to neměl snadné. Na jeho straně hrál velmi dobře zkušený Jakub Podaný, se kterým měl občas potíže.

Přimotal se i k vyrovnávací brance Hůlky, ke kterému byl ze sigmáků nejblíže. Kouč Látal však synův výkon tvrdě nehodnotil.

„Nastoupil poprvé do základu. Ještě venku, na půdě těžkého soupeře,“ konstatoval.

Sigma na Bohemians. Ilustrační foto
Déjà vu! Sigma ztratila dvougólový náskok a prohrála na Bohemians

Táta je na mě přísnější než na ostatní

Protekce si jeho potomek ale v týmu neužívá.

„Neberte to tak. Nedívejte se na něj jako na mého syna. Je to jeden z mých hráčů, to je všechno,“ říkal už při nástupu do funkce v červnu.

„Táta je na mě asi přísnější než na ostatní,“ potvrdil po zápase na Bohemce i Látal-syn.

„Snažím se ho brát tak, že přišel nový trenér a já mám pod ním od léta novou šanci se prosadit. Jinak ale fotbal doma probíráme prakticky 24 hodin denně. Pochopitelně, že se mi snaží pomoct a říct, co dělám špatně,“ uvedl Látal, kterého hodně mrzelo, že nakonec premiéra v základu nedopadla alespoň za remízový bod.

„V závěru už jsme měli nějak uhrát. Bohužel se to ale nepodařilo. Jsme strašně zklamaní, že nemáme aspoň bod.