„Prohráli jsme, protože soupeř potrestal naši hrubku, dostal se do vedení a srovnat se nám již nepodařilo,“ hodnotil na klubovém webu trenér Uničova Dušan Žmolík.

Jeho tým chtěl navázat na první jarní domácí vítězství, jenže draze zaplatil za chybu z 60. minuty, kdy se domácí obrali váhající uničovské obránce o míč a zásluhou Marka Neumanna rozhodli.

„V té době jsme se čím dál více tlačili na soupeře a chtěli jsme dát vedoucí gól. Pokud bychom dostali gól z akce, kterou si soupeř vypracuje, snášela by se ta prohra mnohem snadněji,“ konstatoval kouč Žmolík.

Jeho svěřenci se po nevydařeném začátku čím dál víc dostávali do hry, jenže zmiňovaný moment je připravil o bodový zisk. „Měli jsme šance, které nám buď vychytal brankář, nebo jsme zakončovali nepřesně. Byla tam vidět vůle po vyrovnání, ale bohužel se nám to nepodařilo,“ doplnil Dušan Žmolík.

Napravit toto zaváhání mohou uničovští fotbalisté v nedělním domácím zápase proti Rýmařovu.

Fotbalisté Nových Sadů (ve žluto-černém) podlehli Rosicím 1:4.
Další prohra. Nové Sady od favorita z Rosic dostaly čtyři góly

FC Odra Petřkovice – SK Uničov 1:0 (0:0)

Branka: 60. Neumann. Rozhodčí: Mayer – Popelák, Bureš. Bez ŽK. Diváci: 236.

Petřkovice: Godula – Velner, Tomšů (71. Smékal), Sporysz, Neumann (68. Szotkowski), Baranek (83. Ptáček), Kania, Lokša, Plesník, Mládek, Honiš. Trenér: Filip Smékal.

Uničov: Uvízl – Seibert, Bala, Můčka, Koutek – Strnad (58. Jeřábek), Ambrozek, Bača, Vichta (67. Svoboda), Krč – Komenda. Trenér: Dušan Žmolík.