Už od začátku se ukazovalo, kdo by měl být v zápase favoritem. „Byli jsme celou dobu fotbalovější,“ myslí si ofenzivní hráč Uničova Jeřábek, který se objevil v základní sestavě vinou zranění po osmizápasové pauze.

Důležitým faktorem celého utkání byla úvodní branka. Tu vstřelil ve 40. minutě David Bača. „Když takovému soupeři dáte první gól, tak se proti nim hraje už dobře. Oni to otevřou,“ komentoval Jeřábek klíčový moment.

Po změně stran měli hosté ještě čtvrt hodiny naději na bodový zisk. Jenže potom je zmrazil druhým gólem Ambrozek. „Zbytečně se hádali s rozhodčím a řešili nesmysly,“ popsal dojmy ze střetnutí domácí záložník.

Největší šanci Spartaku zazdil Vyskočil, který trefil z dobré pozice jen Uvízla. „Do té doby soupeř nic neměl,“ byl spokojený uničovský kouč Žmolík. „Po té šanci už jsem věděl, že vyhrajeme,“ dodal Jeřábek.

Definitivní K.O. uštědřil Hulínu ihned po neproměněné šanci Strnad a stanovil konečné skóre 3:0. „Zápas se nám povedl výsledkově i herně,“ viděl samá pozitiva Žmolík.

Trenér Hulína vdával dceru

Domácímu kouči ani nevadilo, že nevyšel náhradní středeční termín a hrálo se v tradiční čas, v neděli dopoledne. „Chtěli jsme vyhovět soupeři, ale nemám tyhle přesuny rád, protože se potom jinak trénuje a je těžké dostat hráče do formy na zápas. Díky pohodlnému průběhu zápasu jsme pošetřili síly na další utkání,“ zakončil domácí trenér.

Hulín chtěl zápas přeložit, protože trenér Jindřich Lehkoživ v sobotu vdával dceru. „Bohužel počasí bylo proti," mrzelo Lehkoživa, který tak duel sledoval přes internet a mužstvu fandil na dálku. Jenže marně.

V příštím zápase změří uničovští fotbalisté síly s Velkým Meziříčím. Na půdě soupeře se představí již ve středu v 18 hodin. Bude se jednat o souboj o šestou příčku, protože právě Velmez na Hanáky ztrácí tři body.

SK Uničov – SK Spartak Hulín 3:0 (1:0)

Branky: 40. Bača, 61. Ambrozek, 76. Strnad. Rozhodčí: Slabý – Zaoral, Dorušák. ŽK: Bača – Kolačný, Josl. Diváci: 185.

Uničov: Uvízl – Seibert, Purzitidis, Vejvoda, Koutek – Strnad (82. Můčka), Bača, Ambrozek – Jeřábek (75. Svoboda), Komenda, Vichta (79. Macháček). Trenér: Dušan Žmolík.

Hulín: Jelínek – Michal Vyskočil (71. Šrom), Josl, Kostka, Oulehla - Koláčný, Zlámal, Minář (62. Tureček), Pospíšil - Martin Vyskočil (77. Smrčka) – Ondřejka. Trenér: Josef Pěnčík.