VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Diskuse: Olomouc hledá hanácké recepty, chce se pochlubit

Olomouc hledá hanácké recepty, chce se pochlubit

Olomouc – Ještě více než měsíc mohou lidé posílat do soutěže Domácí gastro.ol zapomenuté i tradiční hanácké recepty. Do akce olomoucké radnice, která gastronomické klání vyhlásila, se může zapojit kdokoli. Návody na přípravu hanáckých specialit chce radnice dostat na jídelní lístky olomouckých restaurací.


Diskutovat mohou pouze přihlášení uživatelé

Přihlásit se

DISKUSE OBSAHUJE 8 PŘÍSPĚVKŮ

recepty použité v restauracích
Nezaregistrový uživatel 28.8.2011 reagovat
Napadlo mi, jestli budou mít vítězné recepty, které budou později ve stálé nabídce restaurací, pro vítěze něco jako tantiémy. Přece není možné nabídnout "domácí stříbro" někomu, kdo na tom bude posléze rejžovat a autor nebo dodavatel receptu dostane co?? Výhra je pěkná věc, ale toto se mi nezdá domyšlené.
Nahlásit
Pro nahlášení příspěvku se prosím přihlaste
Re: recepty použité v restauracích
Nezaregistrový uživatel 28.8.2011 reagovat
Přesně tak,nevidím jediný rozumný důvod někomu zadarmo prozrazovat můj recept.Co bych z toho měl?Že si to potom půjdu někam za dvě stovky koupit?
Nahlásit
Pro nahlášení příspěvku se prosím přihlaste
Re: recepty použité v restauracích
Nezaregistrový uživatel 29.8.2011 reagovat
no zas takový rito to asi nebude:-) a pokud má někdo tak úžasný recept a zatím ho nikomu nenabídl, asi tantiémi nechce....
Nahlásit
Pro nahlášení příspěvku se prosím přihlaste
Re: recepty použité v restauracích
Nezaregistrový uživatel 29.8.2011 reagovat
jen nech být - svoje know how si raději nechám pro sebe. Který rozumný člověk by rozhazoval svoje duševní jmění jenom tak? A v dnešní době?! Nenech se vysmát. Mám své oblíbené recepty a ráda je prozradím kamarádům, ale žádná hospoda z nich tržit nebude;)
Nahlásit
Pro nahlášení příspěvku se prosím přihlaste
Re: recepty použité v restauracích
Nezaregistrový uživatel 29.8.2011 reagovat
nebojím se, že by hospody začaly vyvařovat nějaké kvalitní jídla - 95% hospod vaří z polotovarů z makra, které dotvoří "lidově" oblohou..z nastrouhané mrkve a uvadlého salátu se mi zvedá kufr... těch několik málo podniků, které by do jídelníčku daly místní speciality "a ala kuchyně naší babičky" na tom nezbohatne.. Konec konců, ona gastronomická akce na náměstí ukázala letos, jak vypadá hanácké kulinářské umění - tvarůžky obalené, neobalené, naložené....no..trochu málo myslím...:-) ale takový ty echt domácí vdolečky s "posépkó", nebo domácí "lokše"...to je o surovinách, práci, ceně...
Nahlásit
Pro nahlášení příspěvku se prosím přihlaste
konečně
Nezaregistrový uživatel 29.8.2011 reagovat
Po dlouhé době udělala radnice v cestovním ruchu krok správným směrem. Ale zase a opět naraží na nezájem lenivých a lakomých Hanáků. Proč bych měla posílat recept, aby z toho pak někdo těžil? Tj teda idiotský názor, dlouho jsem něco podobně blbého neslyšela. Kdo má město rád, tak rád podpoří dobré záměry. Navíc se v článku jasně píše, že vítěze čekají ceny...
Nahlásit
Pro nahlášení příspěvku se prosím přihlaste
Re: konečně
Nezaregistrový uživatel 30.8.2011 reagovat
Hanáci nejsou ani leniví ani lakomí. Jen jdou s dobou. Dobré srdce se dnes nenosí a na dobré skutky není ta správná atmosféra. Jasně píšu, že se o své jídlo i recepty s přáteli podělím velmi ráda a taky to stále dělám, nejsem skoupá. Jenom nevím, proč bych měla zdarma (výhru ať si klidně nechají, za můj recept se jim stokrát vyplatí) rozdávat hospodám, ve kterých bych si pak musela svoje vlastní jídlo předražené kupovat.
Nahlásit
Pro nahlášení příspěvku se prosím přihlaste
Dobrou chut ;-)
Nezaregistrový uživatel 29.8.2011 reagovat
Recept 1: Vezmeme hmotu z mrazaku, hodime ji do fritaku. Jak zmeni hmota barvu, tak na to prdneme tatarku nebo kecup, dle Vasi vytribene chuti. Vysledny produkt muzeme ozdobit zelim. Recept 1: Vezmeme hmotu z mrazaku, hodime ji do mikrovlnky. Jak zmeni hmota barvu, tak na to prdneme tatarku nebo kecup, dle Vasi vytribene chuti. Vysledny produkt muzeme ozdobit zelim.
Nahlásit
Pro nahlášení příspěvku se prosím přihlaste

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení